Weesp regelt lokale belastingen voortaan via Amsterdam

WEESP Op de aanslag voor de lokale belastingen staan vanaf komend jaar drie Andreaskruizen. Amsterdam neemt per 1 januari 2020 de belastingtaken over van de gemeente Weesp.

Weesp bracht de belastingorganisatie de laatste jaren onder in de belastingsamenwerking Stichtse Vecht Weesp Wijdemeren (BSWW). Deze samenwerking is uitgelopen op een fiasco en wordt op 31 december opgeheven. Omdat Weesp ambtelijk al gefuseerd is met Amsterdam en aan de vooravond staat van een bestuurlijke fusie met de hoofdstad, ligt het voor de hand dat Amsterdam deze taak voor Weesp gaat uitvoeren.
Het gaat alleen om de uitvoering, zoals het versturen van brieven en aanslagen en het innen van het geld. De hoogte van de tarieven worden door de gemeenteraad van Weesp bepaald zolang Weesp een zelfstandige gemeente is. Dat betekent dat de inwoners van Weesp nog niet profiteren van de lagere tarieven die Amsterdam hanteert.
Inwoners van Weesp die een automatische incasso hebben afgegeven voor de betaling van de gemeentebelasting hoeven geen nieuwe incasso af te geven, zo informeert de gemeente. Die gaat automatisch over naar de gemeente Amsterdam. Wie bezwaar heeft tegen de overzetting van de automatische incasso kan die vanaf 16 december aanpassen of stopzetten via 'Mijn Belastingen' op Amsterdam.nl/belastingen. Telefonisch kan dat via 020 255 4800. De gemeente Weesp heeft over dit onderwerp deze week een brief verspreid naar alle huishoudens in Weesp. Weespers met een vraag over belastingen kunnen terecht op belastingen@amsterdam.nl, 020-255 4800 of op afspraak in het stadskantoor van Weesp.