Een stampvol theater voor de 'Grote dit was 2019 quiz'.
Een stampvol theater voor de 'Grote dit was 2019 quiz'. Foto: Arend Mesman

Een avondje hoofdbrekens voor de lol

WEESP Welke bekende Nederlanders worden het meest gegoogeld? En wat is het beroep van Heel Holland Bakt-winnares Anna Yilmaz? Deze en vele andere vragen kwamen vrijdag voorbij in de City. Het theater hield die avond de 'Grote dit was 2019 quiz', voor veel deelnemers inmiddels een zeer gewaardeerde traditie.

De ‘grote dit was 2019 quiz’ leek een goede gelegenheid om gezellig met vrienden en bekenden nog eens ontspannen het jaar door te nemen. Maar wie had gedacht deze zogenaamde derde kerstdag in de City ontspannen te kunnen uitbuiken, kwam bedrogen uit.

Douze points
Rustig was het bepaald niet in een stampvolle grote zaal met 29 fanatieke teams. Sommige last minute deelnemers moesten zelfs hun eigen barkrukken meenemen. En dan de vragen. Op een aantal kun je je voorbereiden, zoals het aantal punten dat Duncan Lawrence scoorde op het Songfestival (498 natuurlijk, met correctie). Lastiger wordt het voor sommigen als er wordt gevraagd welke landen voorzitter zijn geweest van de Europese Unie. En waarom staat Lucas Moura juichend op de foto? De ronde met verschillende afbeeldingen van social media verkeer bleek ook een echte breinbreker. Wat #dtv betekent, wisten de meesten wel maar daar hadden ze die avond niks aan want de concurrentie gaf natuurlijk niets weg.
Fregula rules
De quiz werd gewonnen door rookieteam Fregula (naar een Italiaans pastagerecht dat de vijf spelers allemaal lekker vinden) met 58,5 punt. Zij hadden hiermee slechts een half punt voorsprong op de blauwe shirtjes van Geen Idee, die voor het eerst in de City meededen. Zullen ze zich als een geduchte tegenstander ontpoppen van de topteams op de reguliere quizzen die in 2020 weer volop gaan plaatsvinden, vraagt het theater zich af. De eerstvolgende City Quiz is woensdag 15 januari 2020 om 20.30 uur. Met vragen over geschiedenis, muziek, film, cultuur, actualiteit, sport en meer. Meedoen kan met een team van maximaal vijf personen. Deelname kost 20 euro per team. Aanmelden kan door te mailen naar cityquiz@wesopa.nl..
Met zo’n honderdvijftig vrolijke deelnemers aan de eindejaarsquiz, op een vrijdagavond in de donkere dagen van december, onderstreept theater de City of Wesopa ('het theater door en voor Weespers) de uitverkiezing tot 'Weesper van het jaar 2019'.