Het wordt steeds mooier achter het betaalhekje

WEESP Pling! Bij elke nieuwe abonnee, krijgt de redactie een melding. Bij iedere melding zijn we blij. Blij omdat nóg meer mensen onze Extra-verhalen willen lezen. En blij omdat we dankzij al die abonnees het lokale nieuws kunnen blijven brengen - ook voor de mensen die (nog) niet betalen.

Het vertrouwen en de steun die hieruit blijken, maken ons trots en sterken ons in de overtuiging dat we op de goede weg zijn. WeesperNieuws Extra biedt de redactie de mogelijkheid om meer tijd en energie te steken in verhalen. Zodat we van een openhartig gesprek een mooi zaterdagportret kunnen maken. Zodat we ingewikkelde kwesties kunnen uitdiepen en in duidelijke taal kunnen opschrijven. Zodat er tijd is voor originaliteit en creativiteit. Zodat er ruimte is om op pad te gaan voor een mooie foto. En ga zo maar door. Zonder WeesperNieuws Extra zou deze gratis krant er ook heel anders uit gaan zien en op termijn waarschijnlijk zelfs in het voortbestaan worden bedreigd.

Nieuws maken en verspreiden kost geld. Vroeger werden de kosten gedekt uit de advertentie-inkomsten. Die tijd is helaas voorbij. Dat dwong ons goed na te denken over de toekomst. Het werd WeesperNieuws Extra. Met de inkomsten kan de redactie worden versterkt, zodat we konden doen waar eerder geen tijd of geld (meer) voor was. Het resultaat hiervan is exclusief voor de abonnees, zij maken dat immers mogelijk. Dat leidt bij mensen die nog geen lid zijn soms tot wrevel, maar we blijven het graag uitleggen. Gelukkig zijn steeds meer Weespers bereid te betalen voor lokale journalistiek, zeker als zij daar verhalen voor terugkrijgen die je nergens anders leest. Dat kost slechts € 5,50 per maand (voor ruim vijftig exclusieve verhalen). Een jaarabonnement is nog voordeliger. Ons goede voornemen voor 2020 is om te kijken hoe het nog beter kan. Zien we elkaar in het nieuwe jaar achter het betaalhekje?

Word abonnee op
weespernieuws.nl/extra