'Interesseer je in de samenleving'

WEESP Hoe vriendelijk Weespers ook zijn, ze kunnen soms mopperen als geen ander. Burgemeester Bas Jan van Bochove vindt dat allemaal prima, zolang er maar respect blijft voor andermans mening. "Ik zie het debat verharden", zo waarschuwt hij in het eindejaarsinterview met het WeesperNieuws.

Gevraagd naar een boodschap voor 2020 zegt Van Bochove: "Ga verdraagzaam en met respect voor elkaars opvattingen met elkaar om. De scherpte in het debat krijgt soms onaangename trekken. Ik moet vaststellen dat het voor sommigen heel moeilijk is om met de mening van een ander om te gaan. Je mag het oneens zijn, maar probeer naar die ander te luisteren. Pas dan kun je het debat voeren."
In april is het zes jaar geleden dat hij aantrad als waarnemend burgemeester. Het zou voor anderhalf jaar zijn. Dat liep anders, maar niet tot zijn ongenoegen. "Ik heb het hier geweldig naar mijn zin." De stadsuitbreiding speelt nu al een belangrijke rol voor het Weesp van de toekomst. "Door de aanwas van nieuwe inwoners krijgt de stad een iets ander gezicht. Ik hoop dat de nieuwe inwoners onderdeel van onze samenleving willen worden. Maar dat geldt ook voor de mensen die hier al jaren wonen. Ik zou iedereen willen oproepen: interesseer je in de samenleving, word actief in het verenigingsleven, op school, in de politiek. Dat zijn belangrijke dingen.”

Interview op pagina 15