Afnemend wisselvallig, vanaf vrijdag iets minder zacht

Ook met januari op de kalender is er nog geen vooruitzicht op winterweer. Een zuidwestelijke stroming voert zeer zachte lucht aan met een maximum boven 10°C. Een treuzelende frontale zone zorgt echter voor een hoge neerslagkans. Vrijdag stroomt achter een koufront drogere en iets minder zachte lucht onze richting uit. In het weekeinde is het dan voornamelijk droog.

Donderdag en vrijdag

Donderdag worden perioden met regen verwacht. Er blaast een krachtige zuidwestenwind. Met een maximum van circa 12°C is het zeer zacht. Het dagrecord voor 9 januari staat op 13.7°C in 2015. In de nacht naar vrijdag vallen enkele buien. In de loop van de dag is het droog. Nu en dan schijnt de zon. Met een matige westenwind is het met 8°C minder zacht.

Het weekeinde

Voor zaterdag wordt droog weer verwacht met een mix van wolken en opklaringen. Bij wederom een iets aanwakkerende zuidwestenwind wordt het circa 7°C. Die waarde ligt dicht bij het langjarig gemiddelde van 5°C voor begin januari. Zondag wordt meer bewolking verwacht en de kans op een bui neemt weer iets toe. De zuidwestenwind trekt aan tot krachtig.

Weetje

December was zeer zacht met een gemiddelde temperatuur van 5.8°C tegen 3.7°C als langjarig gemiddelde. Recordzacht was december 2015 met 9.6°C, wat normaal is voor april. December was met 65 mm aan de droge kant (normaal is 80 mm). Ook was december zonnig met 80 zonuren (50 uren is normaal), dankzij het zonnige begin en einde van de maand.