Aan de yoga voor Because We Carry

WEESP De internationaal opererende yogadocent Esther Ekhart houdt zondag samen met collega's een benefietyogadag om geld op te halen voor de Weesper vluchtelingenorganisatie Because We Carry.

Esther Ekhart is een online yogadocent die met lessen vanuit haar huidige woonplaats Weesp duizenden leerlingen over de hele wereld bereikt. Ze werkt samen met Afke Reijenga, Sandra Carson en José de Groot. Zondag verzorgen de vier een bijzondere yogadag bij YogaToday in de Laurentiuskerk.

Voor zestig euro per persoon krijgen de deelnemers uitleg over de actie, een les 'Move your energy around' van Esther Ekhart en een les 'Open your heart' van Afke Reijenga. Na de pauze verzorgt Sandra Carson de workshop 'We’re in it together' en daarna is José de Groot aan de beurt met 'Connecting with your Self’. Tot slot verzorgt Esther Ekhart ter afsluiting een 'Closing meditation'.

De deelnemers gaan totaal gelouterd en ontspannen de deur uit. Het gevoel dat ze met hun deelname bijdragen aan de hulp aan vluchtelingen op Lesbos draagt hier zeker aan bij.

EkhartYoga.com


Aandenken aan de oorlog

WEESP Nog altijd duiken er foto’s, films, objecten, brieven, dagboeken en andere documenten op uit WOII. Bij een verhuizing of sloop. Of zomaar bij het opruimen van zolder. Dit materiaal wordt gezocht voor een expositie vanwege 75 jaar vrijheid.

In het kader van de landelijke herdenking en viering van 75 jaar vrijheid werkt het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) aan verschillende tentoonstellingen, onder meer in Museum Weesp. Hiervoor wordt samengewerkt met verschillende partners, zoals musea, Oranjeverenigingen en historische kringen. Maar het centrum denkt dat er ook nog bijzonder materiaal bij Weespers thuis ligt. Het idee is om middels tentoonstellingen de oorlog en de bevrijding te belichten zoals die in deze omgeving is beleefd, zodat jongere generaties zich daar een beeld van kunnen vormen. De aanleverdag in Weesp is zaterdag 18 januari in de raadzaal van het stadhuis aan de Nieuwstraat van 10.00 tot 13.00 uur.