Buurtkamer Weespersluis en Theaterschool samen

WEESP De buurtkamer in Leeuwenveld en Weespersluis komt op gang. Bewoners staan te trappelen en een beheerder is gevonden.

De buurtkamer wordt vooralsnog gevestigd in noodlokalen tegenover de Fort Diemerdijkstraat. Het komende jaar kunnen daar ook de ongeveer 100 leerlingen van Theaterschool Zone 1380, de vooropleiding en de Toneelgroep Weesp terecht. Als tegenprestatie neemt Zone 1380 het beheer van de tijdelijke buurtkamer voor haar rekening. De theaterschool van Daniƫlle Meyer was tot vorige zomer actief in het Theaterpand aan de Flevolaan. De theateractiviteiten zijn gestopt, alleen de activiteiten van de theaterschool gingen door. Met de gemeente Weesp is gezocht naar mogelijkheden om de theaterschool te behouden voor Weesp. Met de nieuwe plek in Weespersluis is dat nu gelukt.

De buurtkamer van Leeuwenveld en Weespersluis komt uiteindelijk in de brede school. Die wordt het komende jaar gebouwd. Tot die tijd worden de noodlokalen gebruikt. De gemeente vindt het belangrijk dat deze ontmoetingsplaats nu al van de grond komt. "Deze maatschappelijke toevoeging moet ervoor zorgen dat deze plek niet alleen cultureel van belang is, maar ook een centrale ontmoetingsfunctie krijgt midden in Leeuwenveld/Weespersluis", zo staat in een persbericht.

3