Vrijwilligers en cliënten maken samen volop plezier.
Vrijwilligers en cliënten maken samen volop plezier. Foto: Marieke van Veen

'Deze oefeningen voel je echt wel in je armen'

WEESP Een week vol beweging in Oversingel. Cliënten van de dagverzorging, de bewoners van het huis en de medewerkers en vrijwilligers maakten samen volop plezier. In de ene ruimte werd een introductieles stoelyoga gegeven, om de hoek was een doorgeefspel met knijppoppetjes en weer verderop was een groepje aan het ring gooien.

door Marieke van Veen

Aanstichtster van dit alles is Joke Loggen van de dagverzorging, die naast haar werk nog regelmatig een (nieuwe) studie op het gebied van maatschappelijke zorg oppakt. "Omdat ik dat leuk vind, niet omdat ik iets anders wil gaan doen. En wat ik er steeds bijleer, kan ik hier in de praktijk brengen, dus de cliënten en de bewoners hebben er alleen maar profijt van."

De Vivium-medewerkster had een beweegweek op poten gezet, waardoor er allerlei extra activiteiten in het zorgcentrum plaatsvonden. De ouderen konden daar gratis aan meedoen. De activiteiten hadden te maken met beweging en gezondheid. Zo werd er voorlichting gegeven over valpreventie, er was een introductieles stoelyoga, er waren gezonde hapjes en er kwamen kinderen spelletjes doen. Het doel was om de ouderen in beweging te krijgen, maar ze genoten misschien nog wel meer van de gezelligheid. Voor haar opleiding moet Joke de projectweek eigenlijk filmen, maar omdat de krant er is doet ze een stukje stoelyoga mee. De begeleidster heeft gekozen voor dansante stoelyoga, want dat brengt door de muziek ook meteen een gezellige sfeer met zich mee. Minutenlang zwaaien de hoogbejaarde deelnemers ritmisch hun armen door de lucht. "Pfff, dat is nog best pittig. Zittend gymmen klinkt misschien makkelijk, maar deze oefeningen voel je echt wel in je armen", zegt Joke na afloop.

Lees de uitgebreide versie op WeesperNieuws Extra