Het grondwerk voor de nieuwe winkel is begin deze maand begonnen.
Het grondwerk voor de nieuwe winkel is begin deze maand begonnen. Foto: André Verheul

Vomar Voordeelmarkt naast AH

WEESP Aan de Achtergracht komt volgend voorjaar discountsupermarkt Vomar.

De voordeelmarkt werd al een tijdje genoemd als mogelijke winkel naast Albert Heijn en Gall en Gall in het centrum. Vomar, met in totaal 69 winkels in Nederland, is nieuw voor Weesp. Het werk voor de bouw van de nieuwe supermarkt is begin deze maand begonnen en in maart 2021 gaat de winkel open. De nieuwe Vomar wordt 2.075 vierkante meter groot. Ook het parkeerdek wordt uitgebreid, zodat er straks 120 plekken zijn. Een vlakke roltrap komt rechtstreeks in de winkel uit.
Vomar-directeur Aart van Haren kijkt ernaar uit om in Weesp voet aan de grond te krijgen, zeker gezien de toestroom van nieuwe inwoners via Weespersluis. “Deze splinternieuwe Vomar zal een aanwinst zijn voor Weesp, omdat er nog geen discounter is gevestigd." De supermarkt hanteert een laagsteprijsgarantie en belooft een snelle afhandeling aan de kassa. Vanwege het discountkarakter ziet Albert Heijn de Vomar meer als versterking dan als concurrent. Eerder wees Albert Heijn op afspraken met de ontwikkelaar om geen concurrent naast de deur te plaatsen. Om die reden kwam er geen Dirk van de Broek.

Vomar heeft op 6 februari 2018 een samenwerkingsovereenkomst getekend met het UWV om veertig extra arbeidsplaatsen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.