Moeten we inzetten op zonne-energie?
Moeten we inzetten op zonne-energie? Foto:

Meepraten over de Regionale Energie Strategie

WEESP Hoe moet in onze regio duurzaam energie worden opgewekt? Waar liggen de kansen en waar niet? Weespers worden uitgenodigd om mee te praten over de Regionale Energie Strategie (RES) tijdens een bijeenkomst op 5 februari.

De RES maakt deel uit van het Klimaatakkoord. Daarin zijn op landelijk niveau afspraken gemaakt om over te stappen op andere energiebronnen dan aardgas. Hoe, wordt door de gemeente in de RES vastgelegd. Er zijn drie verschillende scenario’s uitgewerkt waarin beschreven staat hoe Weesp meer energie duurzaam kan opwekken. Tijdens de bijeenkomst worden die gepresenteerd en in deelsessies verkend. Deze reacties worden verzameld in een concept-Regionale Energie Strategie. Het Rijk rekent dit door en controleert of de plannen in lijn zijn met het Klimaatakkoord. De definitieve versie van de RES verschijnt in maart 2021.
De bijeenkomst in Weesp is woensdag 5 februari van 19.00 tot 22.00 uur in het stadskantoor. Aanmelden via informatieavond@weesp.nl. Vermeld als onderwerp van de mail ‘RES Bijeenkomst’.