Zacht en wisselvallig

De maand februari is wisselvallig van start gegaan met soms hevige wind, veel wolkenvelden, buien en af en toe wat zon. Het is wat kouder dan vorige week, zeker 's avonds en 's nachts, maar nog steeds zijn de temperaturen vrij zacht voor deze tijd van het jaar.

Donderdag en vrijdag

Dankzij de invloed van een hogedrukgebied gaan we een aantal droge dagen tegemoet met een mix van wolkenvelden en zon. Vrijdag lijkt de zonnigste dag van de week te worden. In de nachten kan het licht gaan vriezen en is het ook 's ochtends vroeg wat kouder. De kans is groot dat automobilisten hun ruitenkrabber moeten pakken. De schaatsen kunnen we echter rustig in het vet laten, want overdag lopen de temperaturen weer op tot een graad of 8.

Het weekeinde

Aanstaande zaterdag kan er dan weer wat regen gaan vallen, als voorbode naar een nieuwe omslag in het weer. In de loop van zondag worden storingen verwacht, die ons terugbrengen naar wisselvallig en onstuimig weer met veel regen en een krachtige wind vanuit het zuidwesten. Het blijft zachter dan normaal met 's middags temperaturen in de dubbele cijfers.

Weetje


Door het zachte winterweer beginnen de bloembollen hier en daar al op te komen. Maar hoewel het soms kan aanvoelen alsof we versneld richting het voorjaar gaan, is de kans op winterse sneeuw en ijs nog niet bekeken. In 2018 bijvoorbeeld stond zo ongeveer heel Nederland in maart op de schaats.