Zeven winkels, drie dagen gezamenlijke uitverkoop in het pand Nieuwstad 12.
Zeven winkels, drie dagen gezamenlijke uitverkoop in het pand Nieuwstad 12. Archieffoto

Weesper winkels houden 'final sale' onder één dak

WEESP Zeven Weesper winkels huizen komend weekend tijdelijk onder één dak. Zij houden samen drie dagen lang uitverkoop in het leegstaande pand aan de Nieuwstad 12, waar de Weesper Boekhandel zat.

door Marieke van Veen

Om ruimte te maken voor de nieuwe collectie houden winkels opruimingsuitverkoop. De winteruitverkoop loopt al een tijdje en eindigt komend weekend in een gezamenlijke 'final sale'. Deze pop-upsale is niet alleen handig voor de deelnemende ondernemers, maar ook voor schatjagers. Die vinden vanaf aanstaande vrijdag de beste koopjes plus kleinschalige horeca op één adres. Kitty Siewertsen van Thuiz Wonen & Lifestyle ontvouwt de plannen: "We hebben vorig jaar iets soortgelijks gedaan en dit verder uitgewerkt. Zo hebben we de kinderactiviteiten geschrapt omdat daar eigenlijk geen animo voor was en we hebben horeca toegevoegd omdat daar juist wel behoefte aan was. La Ruelle doet daarom dit jaar ook mee en verkoopt koffie en thee en versgebakken appeltaart." De winkels die dit jaar meedoen zijn Thuiz Wonen & Lifestyle, kinderkledingwinkel Hatseflats, modezaken Zipper, Karin Wesselman en Cha Cha, Bijvoet Sport en juwelier Hans Luijer. Siewertsen: "Er is eigenlijk nog wel ruimte voor meer winkels. Die hebben we ook gepolst, maar het bleek niet voor iedereen haalbaar. Bijvoorbeeld omdat ze te weinig geschikte producten over hadden voor een final sale of vanwege een gebrek aan personeel. Dat laatste is ook begrijpelijk. De eigen winkels moeten tijdens de pop-upsale ook gewoon open zijn, anders staan mensen daar voor een dichte deur."
In de pop-upstore zijn onder meer kinderkleding, dameskleding, herenkleding en sportkleding te koop, net als schoenen, sieraden, tassen en woonaccessoires. Het gaat om de collectie van het afgelopen seizoen tegen een sterk gereduceerde prijs en soms ook restanten van vorige seizoenen. De meeste deelnemers stoppen na dit weekend met de uitverkoop, zodat ze de ruimte in hun eigen winkel volledig kunnen gebruiken voor nieuwe voorjaarsitems. Siewertsen: "Het is leuk om dit zo nu en dan samen met andere ondernemers te doen, en daar is de uitverkoopperiode uitermate geschikt voor. De shop-in-shops zorgen voor gezelligheid, veel keuze en veel koopjes onder één dak."

Zondag open

Openingstijden: vrijdag 7 februari van 10.00 tot 18.00 uur, zaterdag 8 februari van 10.00 tot 17.00 uur en zondag 9 februari van 13.00 tot 16.00 uur (het is geen koopzondag, alleen de pop-upstore is open).