Vacature: Samen eens een kop koffie drinken.
Vacature: Samen eens een kop koffie drinken. Foto: Pixabay

Vacatures van de Versa Vrijwilligerscentrale

WEESP Helpen in de bibliotheek, een bakkie doen met Gerard, iemand naar tennisles brengen of een handje helpen bij de muziekavonden in zorgcentrum Hogeweij. Versa biedt weer diverse vacatures aan.

Bibliotheek

Als gastvrouw of gastheer help je klanten in de bibliotheek en het Leescafé. Maakt ze wegwijs in de publiekscatalogus en assisteert bij het uitlenen en innemen en bij het scannen, kopiëren en printen. Verder help je bij het terugzetten van materialen in de kast en andere praktische taken. Voor minimaal één dagdeel per week. Vrijwilligers ontvangen een jaarlijkse attentie en een gratis bibliotheekabonnement.

Bakkie doen

Gerard is 70 jaar en houdt van allerlei sporten, zoals voetbal. Hij vindt het ook leuk om naar muziek te luisteren, houdt van grapjes maken en drinkt graag een kopje koffie. Hij is op zoek naar gezelschap. Gerard heeft afasie waardoor hij de deur niet veel meer uitkomt. Kom jij een bakkie doen, een praatje maken en gaan jullie eens samen de deur uit?

Handjehelpen

Stichting Philadelphia, Zorglocatie de Achtergracht zoekt voor een mannelijke cliënt (40 jaar) met een beperking iemand om hem op dinsdag naar tennisles te brengen en ook weer op te halen. Natuurlijk kun je ook blijven om naar de tennisles, op de tennisbaan in Weesp, te kijken. De afstand tussen huis en tennisbaan is goed lopend af te leggen.

Muziekavonden

Zorgcentrum Hogewey zoekt mensen die het leuk vinden om twee keer per maand te helpen bij de jazz/muziekavonden op de maandagavond van 18.00 tot 20.00 uur. Gezellige avonden, waarop muziek wordt gespeeld en gedanst.

www.vcweesp.nl