Afbeelding
Foto:

Weesp spaart volop mee voor Nepal

WEESP Hoppa, zondag 260 euro erbij en maandag nog eens 235 euro. Mariska Luth heeft inmiddels al bijna 4000 euro bij elkaar voor Hike for Health en dat is voor een groot deel te danken aan de inwoners van Weesp.

De sportieve fotografe reist volgende maand naar Nepal om mee te doen aan een hiketocht van Simavi. De opbrengst wordt gebruikt voor betere hygiƫne, toiletten en watervoorzieningen in de armste gebieden van Nepal, met name om de moeder- en kindsterfte in het land terug te dringen. De Weespse combineert deze actie met haar fotoproject 'Verstilling'.

Inzamelprojecten

Om mee te mogen doen aan de Hike for Health moet Luth minimaal 3000 euro inleggen. Daarom heeft de Weespse allerlei inzamelprojecten lopen, zoals de recente emballage-acties bij de lokale supermarkten. Veel Weespers hebben hun flessenbonnetje gedoneerd en dus kon ze zondag een cheque ter waarde van 260 euro ophalen bij Peter Benschop van de Albert Heijn aan de Achtergracht. Een dag later kwam daar nog eens 235 euro bij van eenzelfde actie bij de Albert Heijn aan de Amstellandlaan. Inmiddels is de minimuminleg ruimschoots bereikt, maar de fotografe blijft doorsparen zodat er meer hulpprojecten gefinancierd kunnen worden.