De spanning stijgt: hoe brengt Sophia het eraf in de liveshows?
De spanning stijgt: hoe brengt Sophia het eraf in de liveshows?

Sophia is door naar de liveshows van The Voice of Holland

WEESP Sophia Kruithof staat volgende week in de eerste liveshow van The Voice of Holland.

Vrijdagavond stelde de 17-jarige Weespse in The Knock-outs haar plek veilig met een ontroerende vertolking van Million Years Ago van Adele. Het was de eerste keer dat ze bij The Voice zonder haar vertrouwde gitaar optrad.

Lyrisch

De jury, met Sophia's coach Anouk voorop, was wederom lyrisch. Naast haar zuivere, pure stem is er veel bewondering voor het feit dat de Weespse ondanks haar jeugdige leeftijd in staat is om echt in het lied te kruipen en die gevoelens over te brengen.

Tot dusver is Sophia een regelrechte sensatie in het tv-programma. Tot ver buiten Weesp weet ze de volgers van het programma te beroeren met haar stem en gitaarspel. Na de eerste programma-onderdelen The Blind Auditions, The Battles en The Knock-outs werd ze overladen met complimenten. Deze onderdelen waren allemaal al eerder opgenomen. Vanaf nu gaat alles in het programma live. Inmiddels stijgt op het Vechtstede College de spanning bij de klasgenoten van Sophia. In wethouder Léon de Lange heeft Sophia nu al een grote fan. De wethouder van Cultuur was tot voor kort beroepsmatig actief in de muziek en had meteen een klik. Hoe de Weespse het er deze week vanaf brengt, is vrijdagavond (dus live) te zien op RTL.