Donderdag 13 februari de film 'Knives Out' in de City of Wesopa.
Donderdag 13 februari de film 'Knives Out' in de City of Wesopa.

Donderdag 13 februari

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Wil je leren breien of haken, hulp en materiaal zijn aanwezig.

Koffieochtend

10.00 uur | Buurtkamer Aetsveld

Koffie of thee met buurtgenoten.

PlusBus: Teylers Museum

11.00 uur | Papelaan 99

Na aankomst gaan we eerst lunchen. Het Teylers Museum is een museum voor wetenschap en kunst. Het werd in 1778 gesticht. Zowel het gebouw als het interieur heeft de status van rijksmonument. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Warme maaltijd

12.30 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen een warme maaltijd eten, gemaakt door een vrijwilliger. Graag vooraf opgeven, kosten € 3,50.

Koersbal

14.00 uur | Vivium Oversingel

Het spel koersbal is terug op de donderdagmiddag. Speelt u mee of komt u gezellig kijken en de deelnemers aanmoedigen?

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Film: 'Knives Out'

20.00 uur | City of Wesopa

Wanneer de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey vlak na zijn 85e verjaardag dood op zijn landgoed wordt gevonden, wordt de nieuwsgierige rechercheur Benoit Blanc ingeschakeld. Entree € 8,50.

Vrijdag 14 februari

Spelletjesochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Houdt u van spelletjes doen? Kom eens langs voor een potje scrabble, dammen of schaken.

PlusBus:

10.30 uur | Papelaan 99

Kies uw pannenkoek naar eigen smaak, of voor een van de Wildenburg specialiteiten. U kunt ook kiezen voor soep of een salade. We gaan via een toeristische route terug naar huis. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Wandelen met de dokter

13.30 uur | Praktijk Dr. Burggraaff

Doet u ook mee? Wandelen is erg goed voor de gezondheid. Soms werkt het net zo goed of zelfs beter dan medicijnen. Elke vrijdag van 13.30 -14.00 uur. We verzamelen voor de praktijk; trek makkelijke schoenen aan.

Lapjesmiddag

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Altijd al eens willen quilten? Kom langs om het te proberen. Materiaal en hulp aanwezig.

Valentijnsconcert

20.15 uur | Stadhuis Weesp

Het barokensemble A la Douzaine bestaat uit Michel van Bruggen (blokfluit), Maaike Boekholt (viola da gamba) en Regina Albanez (luit). 'De ware liefde' klinkt alsof dat er maar één kan zijn. Maar is dat wel zo? Deze vraag zal als een muzikale rode draad door het concert lopen. Er klinken werken van Dowland, Vivaldi, Corelli, Preatorius, Castello, Ortiz, Marais en anderen. Entree € 15,-. Www.stad-huisconcerten.nl.

Zaterdag 15 februari

Kangoeroeklup

9.00 uur | Sporthal Aetsveld

Korfbalvereniging Argus organiseert elke 1e en 3e zaterdag van de maand een kangoeroeklup voor kinderen tussen 2,5 en 6 jaar. Er worden leuke spelletjes gedaan met o.a. ballen, pionnen, hoepels en meer. Na afloop is er een gezonde snack.

Games of apps ontwikkelen

13.00 uur | Bibliotheek Weesp

In de CoderDojo leren jonge mensen tussen de 7 en 17 jaar hoe je kunt programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Reserveer direct je plek. Www.bibliotheekgooienmeer.nl/actueel/agenda/200215-coderdojo-weesp.html.

Zondag 16 februari

Rondleiding stadhuis Weesp

15.00 uur | Stadhuis Weesp

Elke zondag om 15.00 uur is er een rondleiding door het stijlvolle stadhuis. Ontdek en beleef de historie en bijzonderheden van het prachtige stadhuis. De rondleiding duurt één uur en kost € 2,- p.p. (+ entree museum)

Optreden van LaLa Familia

15.00 uur | De Hogeweyk

Een gezellig uurtje muziek. LaLa Familia vertolkt gezellige, bekende muzieknummers. Kom ook eens gezellig luisteren en/of meezingen.

Maandag 17 februari

Inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

U kunt vragen stellen over uw laptop, desktop, telefoon of tablet. We zijn open van 10.00 tot 12.00 uur. Onder het genot van een kopje koffie of thee proberen wij u dan weer verder te helpen op de 'digitale snelweg'.

Buurtinloop

10.00 uur | Trainspotting

Een gezellige inloop met koffie thee en iets lekkers. Je kunt meedoen aan een activiteit of gewoon lekker kletsen. Kortom: een leuke start van de week.

Ochtendwandeling Hogeweij

11.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen binnen bij Versa Welzijn. Deelname is gratis en na afloop staat er koffie/thee klaar. Info: btuenter@versawelzijn.nl.

Koersballen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Bewegen voor ouderen en gezelligheid met elkaar. Wij spelen iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. Wij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken, dus kom gezellig binnenlopen. Adres: Fijnvandraatlaan 2. Informatie: Anke Heijnis, 06-30937067.

Platform Weesp Duurzaam

19.30 uur | Bibliotheek Weesp

U kunt vragen stellen en informatie krijgen over diverse thema’s op het gebied van duurzaamheid. Zonnepanelen of hoe u uw huis (beter) kunt isoleren en op een andere manier verwarmen. Hoe we kunnen zorgen voor minder afval en een groene tuin of wijk.

Dinsdag 18 februari

PlusBus:

9.30 uur | Papelaan 99

Dit keer gaan we naar het Oude Ambachten en Speelgoedmuseum in Terschuur. Ervaar het zelf en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was en de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan. Er zijn ruim 160 verschillende oude ambachten. We lunchen in het museum. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Mamacafé Weesp

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Voor (aanstaande) moeders en vaders van jonge kinderen om elkaar te ontmoeten en ervaringen en tips uit te wisselen.

Breicafé

13.00 uur | OAZ-gebouw

Kom ook gezellig breien, haken of borduren. Materiaal en expertise is aanwezig. Locatie: Fijnvandraatlaan 2. Toegang is gratis.

Woensdag 19 februari

Ochtendwandeling

10.00 uur | Sporthal Aetsveld

Loop samen met de buurtsportcoach door stad en natuur. De wandeling duurt ongeveer één uur. Verzamelen voor de ingang van de sporthal. Deelname is gratis en na afloop staat er koffie/thee klaar. Info: btuenter@versawelzijn.nl.

Koffieochtend

10.00 uur | Buurtkamer Aetsveld

Contact met buurtgenoten bij een lekker kopje koffie of thee.

'Pim Pam Paars' (2+)

10.30 uur | City of Wesopa

'Pim Pam Paars' is een komische, muzikale performance door Suzanne Bakker en Rianne Meboer, waarbij je je in een levend schilderij waant, vol bonte kleuren en dansende vormen. Entree € 8,-.

Mama- en papa-ochtend

11.00 uur | De Hogeweyk

Een veilige en gezellige plek voor ouders om eropuit te gaan met hun kinderen. Er is volop ruimte voor kinderwagens en er staat speelgoed klaar. Vanaf 12.00 uur kunnen er tosti's en pannenkoeken besteld worden.

PlusBus

11.00 uur | Papelaan 99

Via de Vecht rijden we richting Breukelen, alwaar we bij restaurant Loetje, vooral bekend om de lekkere biefstuk, de lunch zullen gebruiken. Dus voor wie het nog niet kent, is dat nu de kans. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Soepmiddag

12.30 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom een lekkere kom soep eten, zelfgemaakt door de vrijwilligers van de Buurtkamer.

Kamermuziekconcert

14.00 uur | Vivium Oversingel

Stichting Muziek in Huis organiseert professionele kamermuziekconcerten voor ouderen en levert daarmee een bijdrage aan de kwaliteit van leven van ouderen en zieken.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Afscheidscentrum

Wekelijkse inloopspreekuur bij ons afscheidscentrum in Weesp. U kunt hier terecht met al uw uitvaartgerelateerde vragen. Afscheidscentrum Van Vuure, Utrechtseweg 110a Weesp.

Donderdag 20 februari

PlusBus

9.30 uur | Papelaan 99

We gaan naar het museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Het museum is gesticht door het verzamelechtpaar Teo en Lida Scholten en richt zich exclusief op de moderne en hedendaagse beeldhouwkunst. Na het museumbezoek zullen we ergens lunchen. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Henk van der Horst blikt deze ochtend terug op het legendarische televisieprogramma 'Farce Majeure' dat in de jaren 70 en 80 miljoenen kijkers aan de buis gekluisterd hield. Ook zal hij vertellen over zijn boek 'Wát Een Dag'. Iedereen is van harte welkom.

Film: 'Bumperkleef'

20.00 uur | City of Wesopa

Hans is met zijn gezin op weg naar zijn ouders. Onderweg en laat van huis vertrokken en redelijk gestrest begint Hans op de snelweg te bumperkleven. Entree € 8,50.

Doorlopende exposities:

Hinke Huisman

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Haar schilderijen (acrylverf op doek) en mixedmediaprints zijn groot van formaat, op de grens van figuratie en abstractie, met een sterke zeggingskracht. Natuur is haar grootste inspiratiebron: bomen en bloemen, lucht en aarde. Tot 2 maart te zien.

Muziek in Weesp

13.30 uur | Museum Weesp

Muziek is van alle tijden, muziek is voor iedereen en muziek brengt mensen samen. In deze wisseltentoonstelling nemen we u mee naar muzikale herinneringen van Weesp. Wekelijks te bezichtigen op woensdag, donderdag, vrijdag zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur (t/m 13 april).