Volgende stap

Met de introductie van WeesperNieuws Extra hebben we ruim een jaar geleden een belangrijke stap gezet. Ook een stoere stap. Door meer artikelen te gaan schrijven (extra), dieper in de achtergronden te duiken (extra) en wekelijks een mooi portret van een Weesper te maken (en nog eens extra), heeft onze redactie het aanbod lezenswaardige verhalen flink opgeschroefd. Wat daar zo stoer aan is, is dat we de lezer vragen om voor al die mooie Extra’s iets te betalen. Dat is nodig om teruglopende advertentie-inkomsten op te vangen. Gelukkig zijn er voldoende lezers die bereid zijn een abonnement af te sluiten en zo alles te lezen: minstens twee artikelen per dag online en eens per maand een selectie daarvan in een mooi maandmagazine. Daarmee kan onze redactie door met mooie artikelen maken.

Lokale journalistiek

Nu is het voor mij persoonlijk ook tijd voor een stoere stap. Ik heb ruim 25 jaar ziel en zaligheid in het WeesperNieuws gestoken. Met het grootste plezier. Toch kies ik ervoor om de lokale journalistiek voortaan op een andere manier te dienen. Bij uitgeverij Enter Media heb ik kennis en ervaring opgedaan op journalistiek inhoudelijk vlak, het stroomlijnen van de redactieorganisatie en het werken met Pubble, het programma waarmee we onze kranten maken. Daarmee ga ik nu, namens Pubble, andere redacties helpen, zodat het maken van de krant nog leuker wordt. Een onderdeel van dat nieuwe werk wordt om andere uitgevers te helpen bij het introduceren van een Extra-aanbod. Nu het in Weesp aanslaat, kan het overal een succes worden.

Dank

Het betekent dat ik afscheid neem van het WeesperNieuws en de andere kranten van Enter Media. Ik dank alle lezers voor alle tips, kritieken en complimenten die ik in al die tijd heb mogen ontvangen. Met veel collega’s heb ik lang en uiterst plezierig samengewerkt. Helaas komt daar ook een einde aan. Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij met hun kennis, creativiteit en nieuwe ideeën het WeesperNieuws met succes zullen voortzetten.
Ik blijf fan én abonnee.

André Verheul