Als Sophia zingt, gebeurt er iets bijzonders.
Als Sophia zingt, gebeurt er iets bijzonders.

'Het wonder van Weesp' naar de halve finale

WEESP Sophia Kruithof heeft een ticket voor de halve finale van The Voice of Holland bemachtigd. 'Het wonder van Weesp', zoals Chantal Janzen haar noemde, kreeg de meeste stemmen van het publiek.

door Marieke van Veen

In de eerste liveshow van dit seizoen zong Sophia vrijdagavond Keep Your Head Up van de Britse singer-songwriter Ben Howard. De jury was lovend over Sophia's melancholische stem, haar gitaarspel en het feit dat de Weespse ondanks haar jonge leeftijd al haar eigen geluid heeft gevonden. Volgende week zijn andere talenten aan de beurt. Sophia hoeft dan niet op te treden en kan zich alvast focussen op de halve finale, die over anderhalve week plaatsvindt.

Zolang Sophia in de race is om The Voice te winnen, komen we op WeesperNieuws Extra steeds met een nieuwe aflevering van 'Team Sophia'. Daarin mogen uiteenlopende Weespers even de jury zijn. Deze week draaien de stoelen van wethouder Leon de Lange, RTL-verslaggever Jaap van Deurzen, muziekleraar Raoul Fereirra en Facebookreageerder Elliëtte Kreek. De Lange: "Als (voormalig) muzikant vind ik het enorm interessant om naar The Voice of Holland te kijken/luisteren. Soms van die momenten dat er iets bijzonders gebeurt en alles even stil staat. Zo overkwam ons dat bij de 'blind audition' van Sophia. Toen we hoorden dat zij uit Weesp kwam, maakte mij dat enorm trots! Ik had een déjà vu toen ze vorige week het liedje van Adele zong. Ik zag haar weer staan tijdens haar optreden in de voorstelling van het Vechtstede Theater, vorig jaar in de City of Wesopa. Ook toen had ik zo’n moment waarop je voelt dat alles klopt; dat zegt iets over haar. Ik hoop natuurlijk dat Sophia in de finale komt. Ik weet zeker dat we nog veel van haar gaan horen."

Volg Team Sophia op WeesperNieuws Extra