De Hogeweyk zoekt een klusjesman/tuinman.
De Hogeweyk zoekt een klusjesman/tuinman. Foto: Marieke van Veen

Vrijwilligersvacatures

WEESP Heb je tijd over, ben je toe aan meer sociale contacten en/of wil je een zinvolle bijdrage leveren aan de samenleving? Dan is vrijwilligerswerk een aanrader. De Versa Vrijwilligerscentrale van Weesp biedt de volgende vacatures aan:

Schuldhulpmaatje

Schuldhulpmaatjes Weesp, Muiden, Muiderberg is op zoek naar nieuwe maatjes. Schuldhulpmaatjes zijn getrainde vrijwilligers die hulp geven aan mensen die moeite hebben met hun administratie en/of met (dreigende) financiële problemen. Zij helpen hen met het op orde brengen van hun administratie en financiën, bieden ondersteuning aan mensen die een traject van schuldhulpverlening doorlopen en kunnen nazorg geven wanneer de schuldhulpverlening is afgerond. Schuldhulpmaatjes helpen om de financiële zelfredzaamheid van cliënten te versterken. Kandidaten krijgen een training van drie dagen. Na voltooiing van deze training in combinatie met een verklaring omtrent gedrag zijn maatjes gecertificeerd en kunnen ze cliënten gaan ondersteunen. Sinds de start van Schuldhulpmaatje Weesp, Muiden, Muiderberg in juli 2013 hebben meer dan 150 cliënten de hulp ingeroepen van Schuldhulpmaatje.

Voedselbank

Eens per jaar houdt de voedselbank een winkelactie in Weesp, hiervoor zoekt de organisatie enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om eenmalig te helpen. De voedselbank in Weesp bestaat uit een enthousiaste club vrijwilligers die op donderdag in de Grote Kerk in Weesp de pakketten verzamelen en uitdelen. Eens per jaar is er een winkelactie bij een supermarkt, hiervoor zijn vrijwilligers nodig die zich eenmalig een paar uurtjes willen inzetten. De eerstvolgende inzameling is op zaterdag 7 maart bij de Albert Heijn aan de Amstellandlaan.

Samen boodschappen doen

Sommige ouderen willen nog graag zelf boodschappen doen, maar hebben hier wat hulp bij nodig. Wie zou het leuk vinden om iemand hiermee te helpen? Ook zijn er ouderen die het gezellig vinden om samen een frissen neus te halen. De tijden zijn in overleg. Na aanmelding zal er eerst een gesprek plaatsvinden met de coördinator.

Klusjesman De Hogeweyk

Voor Vivium wordt uitgekeken naar iemand die graag lekker buiten bezig is. Verpleeghuis De Hogeweyk aan de Heemraadweg zoekt een vrijwilliger die wil meehelpen de buitenruimte netjes en schoon te houden. In De Hogeweyk wonen mensen met dementie die binnen deze speciale wijk in alle vrijheid buiten kunnen rondlopen: er is veel groen, er zijn parkjes en een moestuin. De klusjes bestaan uit vegen, planten water geven, zorgen dat alles er netjes uitziet - dit alles in overleg met de technische afdeling. Bij extreem warm weer is het fijn als deze vrijwilliger ook in het weekend kan langskomen om de planten water te geven. Werktijden in overleg.

Wie belangstelling heeft voor een van deze vacatures of op zoek is naar een andere vorm van vrijwilligerswerk is welkom op het wekelijkse inloopspreekuur op dinsdag van 11.00 tot 12.00 uur. Het adres is Papelaan 99. Via de mail reageren kan ook: info@vcweesp.nl. Meer vacatures en overige informatie is te vinden op versavrijwilligerscentrale.nl.