Donderdag 27 februari 'The Farewell' in de City of Wesopa.
Donderdag 27 februari 'The Farewell' in de City of Wesopa.

Donderdag 27 februari

Handwerkochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig handwerken met een kop koffie en een praatje. Wil je leren breien of haken, hulp en materiaal zijn aanwezig.

Schrijfcafé

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Wil je graag (leren) schrijven? Je kan aan de slag met poëzie of proza. Kosten € 10,- per keer. Meld je nu aan bij schrijfcafe@xs4all.nl.

Koffieochtend

10.00 uur | Buurtkamer Aetsveld

Koffie of thee met buurtgenoten.

PlusBus: Zandvoorts Museum

10.30 uur | Papelaan 99

Keizerin Elisabeth is beroemd geworden door de Sissi-film met Romy Schneider. Vanwege de speciale band van Zandvoort is er een bijzondere tentoonstelling georganiseerd. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

Een warme maaltijd

12.30 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen een warme maaltijd eten, gemaakt door een vrijwilliger. Graag vooraf opgeven, kosten € 3,50.

Muziek in Weesp

13.30 uur | Museum Weesp

Muziek is van alle tijden, muziek is voor iedereen en muziek brengt mensen samen. In deze wisseltentoonstelling nemen we u mee naar muzikale herinneringen van Weesp. Wekelijks op za., zo., wo., do., en vrijdag t/m 13 april.

Zingen in de Buurtkamer

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Gezellig samen zingen onder begeleiding van onze huisgitarist George. Tekstboeken zijn aanwezig.

Film: 'The Bucket List'

14.00 uur | Vivium Oversingel

U bent van harte welkom om de dvd-presentatie bij te wonen in de bezinningsruimte.

Inloopspreekuur Myosotis

16.00 uur | Myosotis

Elke donderdag spreekuur over uitvaartverzorging en uitvaartverzekeringen. Adres: Utrechtseweg 110-B.

Film: 'The Farewell'

20.00 uur | City of Wesopa

Wanneer de familie van Billi (Awkwafina) erachter komt dat hun geliefde grootmoeder terminale longkanker heeft, besluiten ze om haar niet in te lichten. Entree € 8,50.

Vrijdag 28 februari

Spelletjesochtend

10.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Kom eens langs voor een potje scrabble, dammen of schaken.

PlusBus

10.30 uur | Papelaan 99

We gaan naar het NZH Vervoer Museum Haarlem. Daar staan trams en bussen die voorheen bij vervoerbedrijven in dit deel van Nederland hebben gereden. In het museum worden de voertuigen goed onderhouden en gerestaureerd. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Wandelen met de dokter

13.30 uur | Praktijk dr. Burggraaff

Doet u ook mee? Wandelen is erg goed voor de gezondheid. Soms werkt het net zo goed of zelfs beter dan medicijnen! Elke vrijdag van 13.30 - 14.00 uur. We verzamelen voor de praktijk, trek makkelijke schoenen aan.

Lapjesmiddag

14.00 uur | Buurtkamer Kastanje

Altijd al willen quilten of met lapjes werken? Kom eens langs om het te proberen. Materiaal en hulp aanwezig.

Toneel

20.30 uur | City of Wesopa

'Ouder', deel één van een drieluik door toneelgroep de Vlieg. Een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters, vergankelijkheid en liefde, de menselijkheid van onmenselijke gedachten en de haat bij een sneeuwwitje-complex. Entree € 23,-.

Workshop 'Amuses koken'

20.00 uur | Kreatieve Groep Weesp

Samen met Ilona een avond fantastische amuses maken in de keuken van het fort, met vis, vlees, groenten en kruiden. Een kans om je kookkunst te perfectioneren. Ervaring is niet noodzakelijk. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers, dus wees er op tijd bij! Kosten € 20,-. (inclusief ingrediënten). Deze workshop wordt ook op 13 maart gegeven. Informatie/aanmelden: www.kgweesp.nl/activiteiten/workshops/workshop-boeken.

Zaterdag 29 februari

Buurtsnertmiddag

12.30 uur | Buurtkamer Kastanje

Een buurtsnertmiddag, iedereen is welkom.

Caberet met Janneke de Bijl

20.30 uur | City of Wesopa

'Zonder zin kan het ook', (Bens Beloftes). Met uitgestreken smoelwerk vuurt de Hilversumse de ene hilarische observatie na de andere lekkere valse grap af. Entree € 21,50.

Zondag 1 maart

'SoWhat' in wonderland

11.00 uur | Van Houtenkerk

Geheimzinnige klanken zijn overal en jullie doen lekker mee! Met muziek van o.a. Harry Potter, Dukas en Louis Armstrong

Koffieconcert

11.00 uur | Plofhuis 7

Koffieconcert van blaaskwintet Cinco Ventos, bestaande uit Eva Schotanus (fluit), Eefje Benning (klarinet), Marjan Politiek (hoorn), Yvonne de Winter (hobo) en Boukje Jonkheer (fagot).

Muziek

11.15 uur | City of Wesopa

Een kijkje achter de schermen bij Aleksandra Anisimowicz. Tijdens deze masterclass geeft Aleksandra een kijkje in het proces van het werken aan aria, lied en oratorium.

Kaartleesrit

12.30 uur | Golfbaan Weesp

Autosportvereniging De Vechtstreek organiseert een kaartleesrit voor auto’s. Inschrijven in de A-, B- of C-klasse vanaf 12.00 uur. Inschrijfgeld € 15,- per equipe. Info: www.asvdevechtstreek.nl.

Jeugdfilm

14.00 uur | City of Wesopa

'The Addams Family'. De meeste mensen zullen de macabere familie Addams kennen van de films uit de jaren negentig, maar het begon allemaal veel langer geleden als een strip. Entree € 8,50.

Maandag 2 maart

inloop Seniorweb

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

U kunt vragen stellen over laptop, desktop, telefoon of tablet. We zijn open van 10.00 - 12.00 uur. Wij proberen u verder te helpen op de 'digitale snelweg'.

Koersballen

14.00 uur | OAZ-gebouw

Bewegen voor ouderen en gezelligheid met elkaar. Wij spelen iedere maandagmiddag van 14.00 - 16.00 uur. Wij kunnen altijd nieuwe leden gebruiken, dus kom gezellig binnenlopen. Adres: Fijnvandraatlaan 2. Informatie: Anke Heijnis, 06-30937067.

Dinsdag 3 maart

Pilates lessen voor beginners

9.00 uur | Pilates in Movement

Pilates in Movement start vanaf maart met een nieuwe serie lessen voor beginners. Soepele, sterke spieren, een mooie krachtige houding en voorkomen van rugklachten. Informatie: 06-24776535.

Dikke Jas Concert

12.30 uur | Van Houtenkerk

Trio Kokako speelt 'For the Kokako en andere Vogels'. Werken geïnspireerd door vogels. Voor fluiten, klarinetten en piano van de componisten Christiaan de Jong, John Rimmer, Olivier Messiaen, Igor Stravinsky, Robert Carl en Anja van Dooren.

PlusBus

14.45 uur | Papelaan 99

Vandaag gaan we naar de opname van 'Tijd voor Max' in studio 23. Daarna gaan we saté eten bij Het Spiegelhuis in Nederhorst den Berg. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Weespers voor Weespers

19.30 uur | Gebouw Papelaan 99

Maandelijkse bijeenkomst waar ontmoetingen plaats vinden van oude en nieuwe Weespers. Elkaar wegwijs maken en ervaringen uitwisselen.

Woensdag 4 maart

PlusBus

10.30 uur | Papelaan 99

Het Japanmuseum SieboldHuis in Leiden biedt het mooiste uit het oude en nieuwe Japan. Historische allure met o.a. prenten, lakwerk en keramiek. In Japan is de liefde voor de kat(neko) groot. In de tentoonstelling wordt dit aan de hand van thema's onthuld. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Inloopspreekuur Van Vuure

16.00 uur | Afscheidscentrum

Wekelijkse inloopspreekuur bij ons afscheidscentrum in Weesp voor al uw uitvaartgerelateerde vragen. Utrechtseweg 110a Weesp.

Workshop 'Vis/vlees roken

13.00 uur | Kreatieve Groep

Samen met Aad Bijzet ga je vis en vlees roken in rookovens voor thuisgebruik. Na een korte uitleg van de principes ga je zelf aan de slag. Er is ruimte voor maximaal acht deelnemers. Rookovens en ingrediënten worden verzorgd. Kosten € 20,-. Aanmelden: www.kgweesp.nl/activiteiten/workshops/workshop-boeken.

Donderdag 5 maart

Chamber Music Festival

20.00 uur | Van Houtenkerk

De artistieke leiding van het jaarlijkse Chamber Music Festival is in handen van het Navarra String Quartet. Samen met bevriende topmusici uit binnen- en buitenland maken zij elk festival tot een waar muzikaal feest. Het festival vindt plaats van 5 t/m 8 maart, met als thema: Love & Death. Informatie: www.chambermusicweesp.nl/. Om 18.45 uur in de bibliotheek een inleidende lezing door Sascha Bota en Marije Johnston (Navarra String Quartet). Met interessante achtergrondinformatie over de concerten. In het Nederlands en in het Engels. Toegang gratis.

PlusBus: Rondrit Rivierenland

10.00 uur | Papelaan 99

We rijden langs een aantal rivieren, de Lek, de Waal (mooie grote rivieren met veel binnenvaartschepen), de Linge en het Merwedekanaal. In Zaltbommel gaan we lunchen en maken we een rondrit door het stadje. Info: PlusBus Weesp, 0294-410639, maandag en vrijdag van 10.00 - 12.00 uur.

Gratis themaochtend

10.00 uur | Bibliotheek Weesp

Gea Nijenhuis laat je kennismaken met inzichtmeditatie. Word je (weer) bewust van je gedachten, je gevoelens en je lijf. Wie wil dat nou niet? Kom het ervaren.

Film: '1917'

20.00 uur | City of Wesopa

Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen de twee jonge Britse soldaten Schofield en Blake een onmogelijke missie toegewezen. Entree € 8,50.

Vrijdag 6 maart

20.00 uur | City of Wesopa

Wegens grote belangstelling wordt de bijeenkomst Weesp in de oorlog nog eens gehouden. Het laatste deel van de film Portretten uit Weesp: 1940 - 1945 wordt vertoond. Schrijver Dick van Zomeren vertelt over zijn fascinatie voor de Tweede Wereldoorlog. Fred Menko geeft een lezing over het boek dat hij schrijft over zijn familie. Er zijn liedjes uit oorlogstijd met Luc van Gessel en De City Speelt brengt herinneringen aan de oorlog tot leven. Een kaartje kost € 5,-, voorverkoop via wesopa.nl.