Afbeelding

Succes Sophia! (En blijf bij jezelf)

WEESP "Alsof er een engeltje staat te zingen, dat vind ik echt. Ze houdt het heel klein en dat vind ik juist leuk. Sophia doet het op haar eigen manier, ik hou ervan."

door Marieke van Veen

Mooie woorden van musicalster Rolf Koster over zijn plaatsgenoot Sophia Kruithof. De 17-jarige Weespse plaatste zich vrijdag op indrukwekkende wijze voor de finale van The Voice of Holland. Koster sprak zich uit over Sophia in onze serie Team Sophia op WeesperNieuws Extra. Of Sophia The Voice nu wint of niet, de mede-organisator van het Concert aan de Steiger heeft nog een belangrijk advies. "Blijf bij jezelf, vertel je verhaal en laat je niet de commerciƫle kant opduwen."
Sophia bereikte de finale van The Voice of Holland door in de zogenoemde crossbattles af te rekenen met haar tegenstander Danilo. Met haar prachtige stem en inlevingsvermogen vertolkte ze een Engelstalige versie van de Jacques Brel-klassier Ne Me Quitte Pas. De volkszanger uit Amsterdam maakte vervolgens eigenlijk geen enkele kans. De jury, het publiek en de kijkers thuis (86% stemde voor haar) liepen opnieuw weg met de Weespse en beloonden haar met een ticket voor de finale. In de aanloop naar de finale verschijnt er deze week op WeesperNieuws Extra een vierde aflevering van Team Sophia, waarin we samen met Weespers uit de radio- en tv-wereld, leerkrachten, klasgenoten en andere fans de verrichtingen van Sophia op de voet volgen.