In deze flat gaat de collectieve verwarming telkens stuk.
In deze flat gaat de collectieve verwarming telkens stuk. Foto: Marieke van Veen

Bewoners flat zitten om de haverklap in de kou

WEESP Dikke truien, extra dekens, elektrische kacheltjes en zelfs alle pitten van het gasfornuis aan. De bewoners van de flat de Blauwe Reiger aan de Keulsevaartstraat moesten afgelopen weekend wel om het warm te krijgen.

door Ingrid Voet

Vrijdag aan het begin van de middag ging de verwarming uit in de flat. Dat gebeurt om de haverklap en deze keer duurde de storing wel erg lang. Na een groot deel van het weekend in de kou te hebben gezeten, is de maat vol voor de bewoners. Woningcorporatie Ymere zoekt naarstig naar een oplossing voor de wispelturige collectieve verwarmingsinstallatie. Vanaf het begin van dit jaar stopt de verwarming in de flat er regelmatig mee. Iedere dag wel een paar uur, vertellen verschillende bewoners. Op zich wordt het probleem na melding van de bewoners meestal wel snel opgelost, tot de volgende storing zich aandient.
Ook het contact met het onderhoudsbedrijf dat de problemen namens verhuurder Ymere moet oplossen, wekt ergernis. "Je staat iedere keer minstens tien minuten in de wacht voordat je iemand spreekt", vertelt Elles le Maitre, die de 72 huurders van de Blauwe Reiger in de bewonerscommissie vertegenwoordigt. "Vervolgens zijn ze niet erg bereidwillig. 'We geven het door, maar wij hebben ook geen inzicht in de agenda van de monteur', krijgen we steeds te horen." Mevrouw Borsch werd gezegd dat ze maar een warm dekentje moest pakken. Anderen krijgen het advies om een elektrisch kacheltje te lenen of aan te schaffen. "Ik heb dat gedaan, maar ben benieuwd of Ymere de rekening wil betalen, ik heb hem wel ingediend", zegt een bewoonster. Zij wil liever niet met haar naam in de krant. Ymere zoekt uit of de bewoners recht hebben op een vergoeding.

Op WeesperNieuws Extra duiken we dieper in deze vervelende kwestie.