Uitvoerig onderzoek naar grondverkoop

WEESP Het college van B en W laat een uitvoerig onderzoek doen naar het proces rond de grondverkoop aan de Sinnigvelderstraat voor het bouwplan 'Weesperschool' op de locatie van de voormalige Jan Woudsmaschool.

Dit gebeurt naar aanleiding van vragen van het CDA. Die partij betwijfelt sterk of de gronddeal wel in de haak was. Vanwege de hoogte van het bedrag dat met de grondverkoop is gemoeid, had volgens de oppositiepartij de gemeenteraad geraadpleegd moeten worden - en dat zou niet zijn gebeurd. B en W kondigen nu een dossier- en archiefonderzoek aan. "Gelet op de aard van deze vragen en mede in het licht van het gehele proces zijn wij de mening toegedaan dat dat nodig is", schrijft het college aan de raad.
Eerder is zo'n onderzoek gedaan rond de (nog aan te leggen) rotonde aan de Amstellandlaan. Dat was op aandringen van de PvdA. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat er fouten waren gemaakt, waarvoor de wethouder aan de raad zijn excuses aanbood. Het onderzoek naar de 'Woudsmagronden' is naar verwachting eind maart gereed.