Afbeelding
Foto:

Bezorgde telefoontjes en coronatests

WEESP Het coronavirus heeft ook onze omgeving bereikt. Bij een vrouw in Diemen, haar partner en een van haar kinderen werd het virus vrijdag aangetroffen. Maandag en dinsdag bleef het kantoor van Nike in Hilversum dicht nadat er een medewerker besmet leek. De huisartsen en apotheken is Weesp krijgen veel vragen.

De GGD Gooi en Vechtstreek meldt dat maandagmorgen eenhandvol inwoners van deze regio is getest. De uitslag was bij het drukken van deze krant nog niet bekend. Overigens zijn er de afgelopen weken al meerdere mensen uit deze regio getest. Zij bleken niet besmet. Het ging om mensen met de verschijnselen en die ook in het risicogebied waren of contact hadden met mensen die het virus wel hebben. Dat er nu weer een handvol mensen is getest, ongeveer net zo veel als de twee weken hiervoor, is volgens woordvoerster Marije Mansfeld niet zo gek. "Het virus is nu in Nederland en het neemt toe."
Daarnaast heeft de GGD Gooi en Vechtstreek een call center geopend voor mensen met vragen over het virus. Het nummer dat mensen tussen 8.30 en 17.00 uur kunnen bellen is 035-6926400. Dit kan op maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. En er zijn al 250 telefoontjes binnengekomen, vertelt Mansfeld. "Eigenaren van kinderdagverblijven bellen met de vraag wat ze moeten doen, maar we krijgen ook veel medisch inhoudelijke vragen. De behoefte is er."

5