Geïnteresseerden kregen veel informatie over het aanbod van de stadspas in Weesp.
Geïnteresseerden kregen veel informatie over het aanbod van de stadspas in Weesp. Foto: Gemeente Weesp

Veel belangstelling voor Stadspasbal

WEESP In de Grote Kerk konden mensen met een stadspas zaterdag zien wat die pas allemaal te bieden heeft voor de Weesper minima. Er werd een feestje van gemaakt.

Twee weken geleden viel de stadspas op de mat bij ongeveer 650 Weespers. Bijna 300 geïnteresseerden kwamen zaterdag naar het Stadspasbal om zich te laten informeren over het aanbod en te genieten van diverse optredens van muziekgroepen uit Weesp.

Meedoen

Sinds 1 januari wordt in Weesp het Amsterdamse beleid voor sociale zaken gevolgd. De Stadspas was voor wethouder Maarten Miner een belangrijke reden om enthousiast te worden over het Amsterdamse beleid, vertelde hij zaterdag. "In dit beleid staat meedoen centraal en de Stadspas is daar het beste voorbeeld van. Met de Stadspas kunnen inwoners met een laag inkomen en geen of weinig eigen vermogen goed mee blijven doen in de maatschappij.’’

Aanbod

Verschillende organisaties lieten hun aanbiedingen zien zaterdag. Zo kunnen stadspashouders gratis naar het museum Weesp en ook bij de bibliotheek Weesp kunnen ze kosteloos een abonnement aanvragen. Kinderen met een stadspas kunnen gratis spelen in speeltuin Don Bosco en de stadspas geeft ook een gratis lidmaatschap voor een gezin. Het is de bedoeling dat er in in de toekomst nog meer lokale activiteiten bijkomen voor de Weesper stadspashouders.

Muziekoptredens van de Pop Academie Band en popkoor Firma Vocaal maakten het Stadspasbal compleet.