Verdachte ontucht al maanden vast

WEESP Een medewerker van Brede School Kors Breijer in Weesp is op 20 december aangehouden wegens ontuchtige handelingen met meerdere kinderen. Dat is nu pas naar buiten gekomen.

De verdenkingen zijn zwaar genoeg om de 63-jarige man tot begin april in hechtenis te houden, zo bevestigt het Openbaar Ministerie (OM). De vraag of het misbruik leerlingen van de school betreft, wordt door zowel de schoolleiding als het Openbaar Ministerie in het belang van het onderzoek niet beantwoord. Het onderzoek is nog in volle gang. Bij de politie kwam begin november een klacht binnen over de man die meerdere kinderen zou hebben betast. De medewerker, die een tijdelijke aanstelling had, is dezelfde dag nog op non-actief gesteld.

Ouders van leerlingen van de school die rechtstreeks betrokken zijn bij de zaak, zijn onlangs tijdens twee bijeenkomsten op de hoogte gebracht. Ouders laten weten dat de school geen enkele blaam treft en dat de informatieavonden keurig en rustig zijn verlopen. Het bericht is op de school wel als een bom ingeslagen. "In het belang van het onderzoek doen we doen geen nadere uitspraken over feiten en omstandigheden. Directbetrokkenen zijn op de hoogte", laat directeur-bestuurder Hans Ploeg van de Stichting Florente Basisscholen waar de Brede School Kors Breijer onder valt, weten. Met deze aanpak verwacht hij ook de onrust op school zo veel mogelijk te beperken.