Vacatures voor vrijwilligers

WEESP De Versa Vrijwilligerscentrale heeft deze week de volgende nieuwe vacatures:

Gastvrouw/heer voor Museum Weesp

Wegens het succes van de tentoonstellingen zijn er nieuwe vrijwillige gastheren en gastvrouwen nodig om het enthousiaste museumteam te komen versterken. Gastheren/vrouwen zijn de visitekaartjes van het museum. Zij staan bezoekers te woord, rekenen het toegangskaartje af, zorgen ervoor dat het museum en de museumwinkel er netjes uitzien en beantwoorden vragen van bezoekers. Ook het openen en sluiten valt onder de werkzaamheden. Een leuke functie voor mensen die geïnteresseerd zijn in cultuur en geschiedenis en ervan houden om met diverse mensen in contact te komen. Er wordt een minimale beschikbaarheid van twee keer per maand verwacht. Werktijden: van 13.00 tot 17.15 uur, dagen in overleg.

Barpersoneel Kreatieve Groep Weesp

De Vrijwilligerscentrale zoekt naar mensen die een à twee keer per maand achter de bar willen staan bij de Kreatieve Groep Weesp. Bij de KGW ontwikkelen mensen onder begeleiding hun creatieve talenten. Een mooie locatie ook: de gezellige bar bevindt zich in het fort aan de Ossenmarkt.

Vrijwilliger bij de Versa Thuisadministratie

Voor de Thuisadministratie van Versa Welzijn wordt uitgekeken naar enthousiaste, betrouwbare en deskundige vrijwilligers die cliënten thuis helpen bij het ordenen van de administratie, doornemen van de post, regelen en controleren van bankzaken etc. Deze vrijwilligers telefoneren met instanties, vullen formulieren in en gaan (als het nodig is) mee naar de Kredietbank, Sociale Zaken of een budgetcoach. Daarnaast is het heel belangrijk dat de vrijwilligers ermee om kunnen gaan dat alles soms stapje voor stapje gaat en dat het belangrijk is om met de cliënt mee te bewegen om zaken van de grond te krijgen. De zelfredzaamheid en zelfstandigheid van de cliënt wordt gestimuleerd; de administratie wordt niet overgenomen, de klant blijft zelf verantwoordelijk. De vrijwilligers van de Thuisadministratie brengen rust en perspectief doordat de administratie weer op orde is. Want stapels papier, zakken vol brieven en ongeopende enveloppen en overvolle ordners zorgen voor onrust: wat is er wel al betaald en wat niet? Bij dit soort vragen wil Versa Welzijn Thuisadministratie helpen.

Vrijwilligers voor Philadelphia aan de Achtergracht

Voor mensen die het leuk vinden om mensen met een verstandelijke beperking te helpen is deze vrijwilligersfunctie bij Stichting Philadelphia Zorg een aanrader. Vind je het leuk om vrijwilliger te worden op de woongroep aan de Achtergracht in Weesp? Hier wonen negen jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Graag doen ze individueel een activiteit. Hou je van fietsen, computeren, wandelen, spelletje doen, knutselen, bakken of koken, reageer dan en kom eens kijken of je iets voor hen zou kunnen betekenen.

www.vcweesp.nl