Het Waanzinnig Weesper Weekend van 2019.
Het Waanzinnig Weesper Weekend van 2019.

Waanzinnig Weesper Weekend in de maak (mét wijnroute!)

WEESP De winkeliers in de binnenstad hebben leuk nieuws: van vrijdagavond 27 maart tot en met zondagmiddag 29 maart houden zij het Waanzinnig Weesper Weekend.

Er wordt op allerlei leuke en onverwachte manieren samengewerkt door de vele winkeliers. Vrijdagavond is er de wijnroute, zaterdag ligt de rode loper uit in de Slijkstraat voor flitsende modeshows en zondag is de gehele binnenstad een speelparadijs voor kinderen.

Wijnroute
Vrijdagavond 27 maart van 18.30 tot 21.30 uur is er een wijnroute langs uiteenlopende winkels, waardoor je dus tussen de latest fashion de heerlijkste wijnen beoordeelt. Of tussen het brood. Kaarten voor de wijnroute zijn voor € 12,50 te koop bij Petit Clos (Nieuwstraat), Overmars (Binnenveer) en Pronk Juweel (Slijkstraat). Aan het begin van de route krijgt iedereen een gegraveerd glas en een routekaart. Aan het eind kunnen de deelnemers hun favoriet doorgeven. Onder de deelnemers/liefhebbers van de winnende wijn wordt een doos van die wijn verloot.

Modeshows
Zaterdag 28 maart zijn er om 13.00, 14.30 en 16.00 uur modeshows in de Slijkstraat. Langs de rode loper staan stoeltjes voor het publiek. Niet alleen de laatste mode, maar ook verrassende producten worden die dag op de catwalk gepresenteer.d Er is muziek, er zijn acteurs, kortom: het wordt een leuk spektakel.

Kinderactiviteiten
Zondag 29 maart van 13.00 tot 16.00 uur is de oude binnenstad van Weesp een speelparadijs voor kinderen. Met een speurtocht, een draaimolen, knutseltent, een paashaas die de weg kwijt is én voor ieder kind iets lekkers. Ook wordt er een prijsvraag gehouden, waarmee héle grote chocoladepaashazen te winnen zijn.