Amsterdams goud op de 300 meter voor Cira Klercq.
Amsterdams goud op de 300 meter voor Cira Klercq.

Geen natuurijs, maar toch een prachtig schaatsseizoen

WEESP Hoewel het natuurijs dit jaar ver van Weesp af bleef, heeft de Weesper schaatsvereniging STG Viking dit jaar vele hoogtepunten mogen beleven. Wedstrijdsecretaris René Groot blikt terug op het seizoen.

Bij de Junioren mocht Luuk van Stuijvenberg door zijn goede prestaties aan internationale wedstrijden in Inzell meedoen. Op de schaatsbaan in de Alpen finishte hij met twee dikke persoonlijke records mooi in de middenmoot van het internationale veld. Op het Nederlands pupillenkampioenschap leverde de 12-jarige Cira Klercq een puike prestatie door op de 15e plaats te eindigen in een groot en sterk deelnemersveld. Bij de Amsterdamse kampioenschappen werd ze bovendien eerste op de 300 meter.
De Marathonrijders van Viking kwamen goed voor de dag. Zo wisten Marlies Galesloot en Tirza van Rooij tweede en vijfde te worden bij de dames en bij de heren werd Ferdi Gildemacher tweede in zijn categorie. Deze prestaties zorgden ervoor dat de Viking in het clubklassement tweede is geworden. Hieraan is een mooie geldprijs verbonden.

Door het uitblijven van een Elfstedentocht is een grote groep Vikingers naar Oostenrijk uitgeweken om daar de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen. Hier hebben zij een zware tocht van 200 kilometer voltooid, waarbij de 20-jarige Jeroen Dolman nog eens een aanzienlijk bedrag ophaalde in de strijd tegen kanker.
Op woensdag 18 maart zijn nog de clubkampioenschappen.