Tot teleurstelling van honderden kinderen is er geen schoolvoetbal dit jaar.
Tot teleurstelling van honderden kinderen is er geen schoolvoetbal dit jaar.

Het sociale leven op een laag pitje, door bijna alles wordt een streep gezet

De door de landelijke overheid ingevoerde maatregelen tegen het coronavirus betekenen een streep door de rekening van vele lokale activiteiten en evenementen.



WEESP Wat activiteiten en evenementen betreft, regent het afgelastingen en wijzigingen in de mailbox van de redactie van het WeesperNieuws. In plaats van onze gebruikelijke Uitgelicht-pagina publiceren we hieronder een overzicht van wat er de komende tijd wel kan doorgaan (bar weinig) en wat geschrapt is (heel veel).

Dit overzicht is op volgorde van binnenkomst, niet op basis van omvang of belang.

Online kerkdiensten
De kerkdiensten zijn geannuleerd tot in ieder geval 6 april, maar de Protestantse Gemeente Weesp Driemond speelt hierop in door de komende zondagen om 10.00 uur een korte viering uit te zenden via een livestream. Op die dagen is vanaf 9.45 uur een link naar de livestream beschikbaar op www.pgwd.nl.

Vuinis ophalen
Het vuilnis wordt voorlopig gewoon en volgens schema opgehaald. Tussen 17 maart en 6 april is er wel een wijziging in de inzameling van gft, dat wordt weer tweewekelijks ingezameld. Het mobiele scheidingsstation zal tot 6 april niet worden ingezet. Scheidingsstation Weesp blijft vooralsnog open.

Vrijwilligerscentrale van Versa
In ieder geval tot en met 5 april zijn er geen inloopspreekuren, de vrijwilligerscentrale is telefonisch en per en-mail bereikbaar. Contactinformatie is te vinden op vcweesp.nl.

Geen (sport)wedstrijden
Alle lokale sportclubs hebben hun trainingen en wedstrijden stopgezet. De sportparken zijn gesloten.

Opening van de verbouwde Laurentiuskerk tot nader order uitgesteld

Don Bosco stelt opening uit
De speeltuin aan de 's-Gravelandseweg zou op 3 april het speelseizoen openen, maar blijft vooralsnog zeker tot en met 6 april gesloten.

Bibliotheek dicht
De bibliotheek sluit de deuren tot 7 april en daarmee gaan ook alle activiteiten deze periode niet door. Dat is maandag 16 maart besloten. Een aantal bijeenkomsten was al afgelast, zoals de boekpresentatie van Joep van Leeuwen op 22 maart.

Johannes Passion gaat niet door
De uitvoering van de Johannes Passion door Camerata Fectionata op 4 april gaat niet door. Mensen die al kaarten hebben gekocht kunnen deze terugbrengen bij de verkoopadressen, laat de organisatie weten.

Geen foto's van Verheul
De avond 'Foto's van Verheul' die donderdag 19 maart in de Van Houtenkerk zou worden gehouden, is afgelast. De nieuwe datum is 20 mei, maar zeker is dat niet.

City of Wesopa schrapt voorstellingen
De City of Wesopa heeft in elk geval tot en met 31 maart door alle voorstellingen een streep gehaald. De voorstellingen worden verplaatst naar een later moment. Kaartkopers worden per e-mail bericht en iedereen die een kaartje heeft gekocht via de bibliotheek wordt gevraagd contact met de bieb op te nemen.

Geen clubkampioenschappen Viking
Schaatstrainingsgroep Viking kan het seizoen dit jaar niet afsluiten met de traditionele clubkampioenschappen. Die zouden woensdag 18 maart plaatsvinden. De leden schaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam en die is dicht.

Discussie-avond moskee afgeblazen
De interreligieuze discussie-avond over geloofsrituelen die donderdag 19 maart in de Assoenat moskee zou plaatsvinden, gaat niet door.

Markten ontspringen de dans
De weekmarkt op dinsdag en de biologische markt op vrijdag ontspringen vooralsnog de dans en staan er in ieder geval deze week gewoon, zo laat de gemeente weten.

Opening Laurentiuskerk gecanceld
De opening van de verbouwde Laurentiuskerk stond gepland op vrijdag 3 april. Dat valt buiten de grens van 31 maart, maar Cees van Vliet laat weten dat besloten is om de opening tot nader order uit te stellen.

Schoolvoetbaltoernooi afgelast
Het schoolvoetbaltoernooi dat woensdag 25 maart zou beginnen bij FC Weesp met de finale op woensdag 1 april, is geschrapt. Hieraan doen elk jaar honderden kinderen uit Weesp en Driemond mee.

Geen Dansen bij Jansen
Het populaire dansfeest voor 35-plussers Dansen bij Jansen in Hotel Hart van Weesp is afgeblazen. Dit stond gepland voor 28 maart.

Een uitgebreider overzicht staat op weespernieuws.nl. Mis je iets? redactie@weespernieuws.nl.