Klanten houden afstand terwijl ze bij de slager op hun beurt wachten.
Klanten houden afstand terwijl ze bij de slager op hun beurt wachten.

Hou afstand en hou vol

WEESP In een week tijd is er veel gebeurd. De maatregelen om het coronavirus te stoppen zijn door de overheid aangescherpt. Ook in Weesp was dat nodig, zegt burgemeester Bas Jan van Bochove in een gesprek met het WeesperNieuws.

"Ook in Weesp hebben we gezien dat niet iedereen het thuisblijven en afstand houden serieus nam. Heel veel mensen wel, waarvoor mijn dank en waardering. Maar er blijven mensen die denken dat de regels voor iedereen gelden, behalve voor hen." De aankondiging dat evenementen en samenkomsten tot 1 juni zijn verboden, betekent voor de organisatie van onder meer Vechten op de Vecht (het sloeproeien), kunstmanifestatie Weespers aan de Wand, de Geinloop, de Oranjevereniging en het Comité 4 en 5 mei dat ze hun activiteiten moeten staken of een alternatief moeten bedenken. Lokale ondernemers hebben intussen grote zorgen vanwege de kelderende omzet. Uiteindelijk allemaal het gevolg van een virus waar ook in Weesp inmiddels tientallen mensen (vermoedelijk) mee besmet zijn. Helaas kwam gisterenmiddag het nieuws door dat een inwoner van Weesp aan de gevolgen van corona is overleden (zie pagina 5).

In deze krant is weinig ruimte voor iets anders dan hoe het coronavirus ook onze stad in de greep houdt. Het belangrijkste is dat we allemaal deze periode goed en gezond doorkomen. Daarom: hou afstand en hou vol!