Afbeelding
Foto: © Bob Awick

39 corona-patiënten in Tergooi

REGIO Er waren begin deze week 39 patiënten in Tergooi opgenomen die besmet zijn met het coronavirus. Hiervan liggen negen patiënten aan de beademing. Inmiddels zijn vijf patiënten overleden. Er zijn dertien besmette medewerkers die momenteel in thuisisolatie verblijven.

Tergooi heeft ook drie patiënten uit Brabant in huis. "De dienstdoende arts bekijkt per dag of we dit ook kunnen blijven doen", meldt een woordvoerder van Tergooi. Het ziekenhuis heeft op dit moment voldoende zorgmaterialen in huis.
In het Centraal Corona Centrum (CCC) bij Tergooi in Blaricum, waar mensen die gescreend zijn door de huisarts terecht kunnen voor een consult, zijn tot nu ongeveer dertig mensen beoordeeld. Coronapatiënten gaan door naar Tergooi in Hilversum.

Karin van Hunnik, wethouder van Laren, bezocht het CCC, dat bestaat uit zeven cabines en binnen een week uit de grond is gestampt. Ze sprak daar met Garbrand Wiersema, een net gepensioneerde huisarts die niet nutteloos thuis wilde toezien en onmiddellijk het verzoek accepteerde om deze unit op te zetten. Van Hunnik leerde verder dat er twee wagens zijn die visites rijden en bij inwoners thuisbeoordelingen doen; dat betreft vooral ouderen. Als zij opgenomen moeten worden, komt er een speciale ambulance. Sinds zondagavond is er regionaal een palliatief team actief.