Winkelen op afstand kan via koopinweesp.nl.
Winkelen op afstand kan via koopinweesp.nl.

Online de stad in: bestellen en afhalen in Weesp op een rij

WEESP Nu de horeca gesloten is en de winkelstraten uitgestorven, hebben lokale ondernemers het zwaar. Weespers die toch hun inkopen willen doen en daarmee de Weesper winkels en horeca helpen, kunnen voor een handig overzicht terecht op koopinweesp.nl.

Eerder ging er een webportaal van start met Weesper horecagelegenheden die zich vanwege de coronasluiting voorlopig richten op afhalen en bezorgen. Inmiddels zijn tientallen Weesper winkels aangehaakt. Sommige hadden al een webshop, andere hebben 'm speciaal voor de huidige situatie gemaakt. Dit portaal is bereikbaar via welkominweesp.nl, maar is ook direct op te roepen via het nieuwe adres koopinweesp.nl.

Dat wordt hierdoor een onlinevariant van 'een rondje Weesp', zoals veel mensen het doen van boodschappen en inkopen in de binnenstad noemen. Hierdoor kunnen inwoners toch shoppen, borrelen en lekker eten zonder onnodig de straat op te hoeven. Alles wat besteld wordt, wordt thuisbezorgd of kan worden opgehaald, in beide gevallen conform de regels.
Dat is om verschillende redenen goed. Zo veel mogelijk thuisblijven, helpt de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tegelijkertijd helpt lokaal onlinewinkelen de Weesper ondernemers die door omzetverlies in de problemen dreigen te komen. “Op deze manier staan we nog steeds voor je klaar”, aldus Kitty Siewertsen van winkeliersorganisatie WDO, samen met Weesp Marketing en Enter Communicatie de initiatiefnemer.

Wees loyaal, koop lokaal

Het motto is: wees loyaal, koop lokaal. "Door de ondernemers en de mensen thuis op deze manier met elkaar te verbinden, helpen we elkaar", zegt Jolanda de Rijk van Enter Communicatie.

Koopinweesp.nl