Hamsteractie voor de voedselbank

WEESP Een snelle inzamelingsactie onder vrienden en bekenden leverde Sandra van der Spruit een auto vol extra groenten en fruit op om bij de pakketten van de voedselbank te stoppen.

Iedere week zijn zo'n 50 Weesper huishoudens aangewezen op de voedselbank om voldoende eten in huis te hebben. Door het hamsteren van eerder deze maand bleef er in de supermarkten bijna niks voor de voedselbank over. Dus vroeg Sandra vrienden en bekenden om te hamsteren voor de voedselbank.
De uitgifte van de pakketten kan, met wat extra maatregelen, in Weesp nog doorgaan, maar de aanvoer van voedsel is onzeker geworden, vertelt algemeen coördinator Gert Haas. "Zo ging plotseling het distributiecentrum, waar veel centraal ingezameld voedsel vandaan komt, dicht. Gelukkig kwamen er ook net weer veel restaurants en sportkantines vanwege hun sluiting met verse producten." Ook donaties in de vorm van geld zijn daarom welkom. Een bedrag overmaken kan op rekeningnummer NL10 RABO 0383 7380 83 t.n.v. Voedselbank Gooi & Omstreken o.v.v. 'voedsel'. Ook is er een doneerknop op de website www.voedselbankgooi.nl.

In de herhaling

In april wil Sandra van der Spruit de hamsteractie nog eens herhalen, de eerste toezeggingen zijn al binnen. Wie ook mee wil doen, kan een mailtje sturen naar info@s-factor.nl. Daarnaast kunnen mensen iedere donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur lang houdbare spullen doneren bij de ingang van de Grote Kerk aan het Waagplein.