Volhouden en samen oplossen

WEESP "We moeten dit probleem waar we nu met elkaar voor staan ook samen oplossen. Dat is niet van vandaag op morgen het geval, dus we moeten nog even volhouden. Let op elkaar."

door Ingrid Voet

Met deze woorden sluit burgemeester Bas Jan van Bochove een vragensessie af met het WeesperNieuws. De vragen kwamen van lezers en gingen over van alles, maar toch vooral in het licht van de coronacrisis. Meer op pagina 3 van deze krant en in de podcast die te beluisteren is via onze website. Het mag dan rustig zijn in de stad, toezichthouders, BOA’s en politiemensen maken overuren om overal te controleren of iedereen zich aan de maatregelen houdt. Van Bochove wijst in dat verband nadrukkelijk op de eigen verantwoordelijkheid van ons allen. “U kunt wel steeds aan ons vragen: gaat u handhaven, maar we moeten het met elkaar doen. Nog steeds zijn er mensen die niet helemaal snappen wat er bedoeld wordt met afstand houden, dat is wel heel erg jammer. Het gaat om je eigen gezondheid en die van je naasten. Je moet je dus gewoon aan de regels houden."

Blijf gezond!

Intussen is de volgende week aangebroken waarin het dagelijks leven gekooid is. Tussen de afgelastingen en zorgen om ouderen zien we ook lieve dingen zoals posters achter het raam van Brede School Kors Breijer met de tekst: 'Lieve kinderen, we missen jullie, blijf gezond!'