Nummer vijfenveertig, number forty five, Nummer fünfundvierzig.
Nummer vijfenveertig, number forty five, Nummer fünfundvierzig.

'Pieter, laat je balletjes maar lekker rollen'

WEESP Café dicht betekent geen drankje, geen gezelligheid en geen bingo. Behalve afgelopen zaterdagavond, want dankzij café 't Helletje kon dat - op afstand - toch allemaal doorgaan. Cafébaas Pieter Kors en stamgast/presentator Rolf Koster presenteerden de allereerste videobingo van Weesp.

Het drankje moest je thuis zelf inschenken, de bingo ging live via YouTube en de gezelligheid spatte van het scherm en trok menig huiskamer binnen. Kors had ook aandacht voor de zorgen, de eenzaamheid, de zieken en de sterfgevallen die deze coronatijd met zich meebrengt. "Maar deze bingo is bedoeld om alles even van je af te kunnen zetten. Even twee uurtjes geen corona", zei Kors tegen zijn publiek, dat overal in Weesp, in het land en zelfs in het buitenland meekeek en deelnam. Er waren diverse prijzen te winnen, van een kappersbon tot een overnachting in de Laurentiustoren. "Ik ben op van de zenuwen", sprak Koster toen het eerste balletje rolde. Kors bediende de ballenmachine, Koster noemde de nummers in drie talen op en toonde de balletjes aan de camera. "Kom maar op Pieter, laat je balletjes maar rollen", klonk het na iedere ronde. Wie bingo had moest snel bellen, een fotootje van de bingokaart diende als bewijs. Het werd hilarisch.
De bingomaster kijkt er met veel plezier op terug. "Ik ben denk ik wel in iedere straat in Weesp geweest om kaarten te bezorgen. Er waren ook deelnemers in Brabant, Noord-Holland, Rotterdam, Curaçao, Qatar en Ibiza. We waren tegen half elf klaar en een uur later had ik 193 WhatsAppberichten binnen. Allemaal positief en sommige best emotioneel, omdat ze even een paar uurtjes niet met corona waren geconfronteerd. Zo leuk om te lezen. Een topavond!"

Dit schreeuwt om een vervolg. Kors houdt op 26 april een Koningsbingo. Die begint om 19.00 uur met een gratis ronde voor kinderen, gepresenteerd door Najib Amhali.