Vrijwilligersvacatures tijdens de coronacrisis

Ga mee troeptrimmen

Erger jij je weleens aan afval op straat of in de natuur tijdens je wandel- of hardlooprondje? Daar kun je wat tegen doen: troeptrimmen! Dit is een sportieve manier van afval opruimen. Zo zet je je ergernis om in activiteit. Vooral tijdens de coronacrisis is het fijn om tijdens het wandelen of hardlopen even je hoofd leeg te maken. En zwerfafval opruimen tijdens dit wandel- of hardlooprondje zorgt voor een extra goed gevoel. Ga je met iemand samen? Let dan op de 1,5 meter afstand.
Troeptrimmen is een initiatief van de buurtsportcoaches van Versa Welzijn in Weesp.

Fleur iemands dag op

Nu we veel thuiszitten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn veel deelnemers van Stichting Maatjesproject Gooi- en Vechtstreek uit Weesp eenzamer dan ze normaal gesproken zijn. Regelmatig een gezellig telefoontje zorgt voor een verminderd gevoel van eenzaamheid. We zetten je graag in als belmaatje voor deelnemers die in Weesp wonen. We koppelen je aan 1 deelnemer waarmee je wekelijks contact hebt.
Ook een leuk kaartje kan iemands dag opfleuren. Ben je creatief en wil je graag vanuit je huis iets bijdragen in deze periode dan nodigen we je uit om leuke kaarten te maken. Wij zorgen ervoor dat deze kaarten bij de deelnemers terechtkomen. De kaarten kunnen opgestuurd worden naar: Maatjesproject Gooi en Vechtstreek, Orchideestraat 8, 1214 BJ in Hilversum. In overleg kunnen de kaarten ook bij je thuis opgehaald worden.

Nog meer

Meerdere organisaties die zich richten op kwetsbare en/of eenzame bewoners of cliƫnten staan open voor het sturen van een kaartje. Kijk voor een overzicht van alle vacatures die betrekking hebben op de coronacrisis op: www.versavrijwilligerscentrale.nl/corona-vacatures.

Op www.versavrijwilligerscentrale.nl/initiatieven staat een overzicht van zowel lokale als landelijke initiatieven waar vrijwilligers zich kunnen inzetten tijdens de coronacrisis.

Posters en flyers ontwerpen

Het Platform Weesp Duurzaam is opgericht vanuit een passie voor een duurzamer en groener Weesp. De overgang naar een duurzamere stad willen we bereiken door met medeburgers samen de handen uit de mouwen te steken. Onze initiatieven geven we bekendheid door middel van thema-avonden, flyers, posters, hand-outs en nieuwsberichten in de krant etc.
Wij zoeken iemand die het leuk vindt om deze flyers, posters en hand-outs vorm te geven.

Meer informatie? Kijk op www.vcweesp.nl, mail naar info@vcweesp.nl of bel naar 06 - 82 60 59 87.