De Groene Punt blijft afgesloten.
De Groene Punt blijft afgesloten. Foto: WeesperNieuws

De Groene Punt blijft dicht, smalle wegen mogelijk ook

WEESP - Weet de gemeente wel dat er nog steeds jongeren zijn die in te grote groepen samenkomen? Blijft de Groene Punt verboden terrein en overweegt de burgemeester nog meer locaties in Weesp af te sluiten? Vragen die leven onder Weespers.

Afgelopen weekeinde hebben de Weespers zich, ondanks het stralende weer, over het algemeen goed aan de richtlijnen gehouden die gelden in de strijd tegen het coronavirus, meldt burgemeester Bas Jan van Bochove in de wekelijkse podcast De Collegekamer. "Op enkele groepjes jongeren na."

Hoe kan het dat er nog dagelijks grote groepen jongeren in het winkelcentrum Hogeweij bij elkaar en op elkaar hangen en de andere aanwezigen bang maken? Dit gaat een keer uit de hand lopen, vreest een bezorgde Weesper. "Het is bij ons bekend en we besteden daar iedere dag opnieuw aandacht aan door er BOA's en politieagenten langs te sturen. Het is een kwestie van steeds weer jongeren erop aanspreken. Ik heb al in een eerder stadium gezegd: We blijven niet waarschuwen. We gaan boetes geven en die lopen behoorlijk op, dan zit je gauw op drie- of vierhonderd euro", waarschuwt Van Bochove. Hij heeft nog geen melding gekregen dat er al boetes uitgedeeld zijn. "Maar ik heb wel met de politie afgesproken dat ze dat gaan doen op het moment dat dat nodig is."

Een van de maatregelen die de burgemeester ter beschikking heeft om te zorgen dat het niet te druk wordt, is bepaalde plekken in de stad afsluiten. Afgelopen zaterdag werd de Groene Punt tot verboden terrein verklaard en op de vraag of dat zo blijft is het korte, maar stellige antwoord: "Ja." Daar kunnen locaties bij komen. "Ik heb op dit ogenblik geen specifieke locaties op het oog, maar waar het nodig is, zullen we dat zeker doen."
Een van die locaties zou wel eens de Lange Muiderweg kunnen zijn. Een bewoner van de smalle dijk maakt zich zorgen. "Afgelopen zondag kwamen er een paar duizend mensen langs. Op motoren, racefietsen en gewone fietsen, wandelaars en joggers. Daarbij werd de onderlinge afstand steeds overschreden." De Weesper maakt zich zorgen dat hij hierdoor zelfs in zijn eigen tuin niet veilig is voor het coronavirus. Maandag besloten de veiligheidsregio's dat komend paasweekeinde smalle wegen en toeristische plekken afgesloten kunnen worden voor motorrijders en wielerclubs. Of de Lange Muiderweg, en mogelijk ook andere smalle wegen in Weesp, afgesloten worden is onderwerp van overleg in het regionaal beleidsteam, aldus Van Bochove. "Dat zal woensdag zeker aan de orde komen. En als het zover komt zal de voorzitter van de Veiligheidsregio, dat is de burgemeester van Hilversum, in overleg met de betreffende burgemeester bepalen waar we dat gaan doen. Dus of dat in Weesp noodzakelijk is, dat gaan we in de komende dagen bezien."

Beluister de podcast op weespernieuws.nl


'We blijven niet waarschuwen. Indien nodig geven we boetes'