Ondernemersgeest komt boven

WEESP Nu iedereen keurig zo veel mogelijk thuisblijft, hoe laat je als speciaalzaak dan toch je kassa rinkelen? Met dezelfde eigenschap waar het avontuur als winkelier ooit mee begon: ondernemingsgeest.

door Marieke van Veen

In Weesp zien we ondernemers op verschillende manieren die ondernemersgeest aanspreken. Veel lokale winkels moeten het hebben van hun persoonlijke service en daar gaat nu vaak een schepje bovenop. Thuisbezorgen is daar een voorbeeld van. In winkels en op de markt zijn aanpassingen gemaakt om de voorgeschreven afstand te kunnen bewaren. Op veel plekken geven strepen op de grond aan wat anderhalve meter afstand is. Ook buiten de winkels, waar de wachtrijen ontstaan. Bij supermarkten worden de (verplichte) winkelwagentjes en mandjes vaak of soms zelfs na elke klant ontsmet. Bij Pronk Juweel is eenrichtingsverkeer ingesteld: klanten komen via de voordeur aan de Slijkstraat naar binnen en verlaten de winkel via de achterdeur aan het Achterom. "Zelfs met zes mensen tegelijk binnen is er voldoende afstand", stelt Jolene Pronk gerust.

Op koopinweesp.nl zijn onder de noemer 'Wees loyaal, shop lokaal' de bezorg- en/of afhaalmogelijkheden van vrijwel alle Weesper winkels en horeca te vinden.

www.koopinweesp.nl

Lees verder op pagina 3