Afbeelding
Foto: PR

Water staat de voedselbank aan de lippen

WEESP Voedselbank Gooi & Omstreken heeft de gemeenten gevraagd financieel bij te springen omdat het aantal nieuwe klanten tijdens deze coronacrisis met meer dan 10 procent is gestegen.

"De aanvragen blijven binnenstromen" laat Wilma Langhout, sociaal coƶrdinator van de voedselbank, weten. "Zzp'ers, mensen die voor een uitzendbureau werkten en natuurlijk de gewone toestroom." Bij supermarkten blijft minder over, kerken zijn gesloten waardoor er nauwelijks financiƫle bijdragen binnenkomen en inzamelingsacties op scholen en bij verenigingen liggen stil. De voedselbanken moeten dus zelf gaan inkopen bij de fabrikanten en daar is het gemeentegeld voor nodig.

Extra inzameling in Weesp

Wat wel kan, en wat deze week voor de tweede keer op touw is gezet, is een aparte inzamelingsactie van verse producten om de pakketten op donderdag mee te kunnen aanvullen. Daar is al flink op gereageerd. Daarnaast kunnen mensen iedere donderdag tussen 12.30 en 13.00 uur lang houdbare spullen doneren bij de ingang van de Grote Kerk aan het Waagplein.