Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster  Stephanie Prinssen.
Jan Kooper is muzikant, Stefan Stasse is elke dag te horen op Radio 2. Volgende week op deze plek: tekstschrijfster Stephanie Prinssen.

Voorrang

Jan: "Hee Stefan..."
Stefan: "Alles goed?"
Jan: "Ik liep zaterdag door de stad en toen kwam er een voetganger van links. Heb ik dan voorrang? En als je de supermarkt uit gaat, dan moet degene die binnenkomt, wachten toch?"
Stefan: "Tja, ik weet dat ook allemaal niet zo goed. Ik doe het een beetje op gevoel. Ging wel bijna mis... Ik was zondagochtend in de supermarkt op zoek naar een roomboterlammetje en was wat in mezelf gekeerd. Liep ik bijna tegen een kleine vrouw op. Zij schrok en ik schrok. Ze sprong als een haas naar rechts, maar ik ook en toen sprong zij weer naar links en ik ook. Deze hele paringsdans leek wel vijf minuten te duren. Uiteindelijk liep zij achteruit en ik ook... "
Jan: "Misschien moeten kleine mensen wel voorrang hebben."
Stefan: "Alles is anders en zou dat wennen? Jij bent muzikant, concerten gaan niet door."
Jan: "En ik ben ook bang dat de anderhalvemetermaatschappij nog wel even duurt en dat daardoor alle concerten die ik heb staan, gecanceld zullen gaan worden, dus ook na 1 juni. Dat ik mijn inkomen verlies is tot daar aan toe, maar waar ik echt bang voor ben is dat mensen gaan wennen aan nooit meer liveconcerten, theatervoorstellingen of ballet kunnen bijwonen; dat ze vergeten wat het met ze deed."
Stefan: "Nou, dat heb ik niet hoor. Die virtuele onlineconcertjes vond ik eerst nog erg leuk, maar ik begin nu toch echt wel de fysieke aanwezigheid te missen. Dat ik niet kan mee-ademen met de licht nerveuze zangeres als ze uit de coulissen stapt. En de gezamenlijke ontroering van het moment. Dat mis ik echt."
Jan: "Daarom wil ik dat de City of Wesopa weer opengaat voor drie man publiek per tien minuten. De City heeft twee deuren, dus eenrichtingsverkeer is mogelijk. Inloop tussen 8.00 en 11.00 uur en tussen 7.00 en 8.00 uur open voor 70-plussers. Een beetje zoals Pronk Juweel of de slager het doen. Thuis indrinken en een donatiepot bij de uitgang."
Stefan: "Nou, dat is toch goed? Dan is toch je culturele honger voor even gestild en houden we met elkaar een balletje hoog waar we dan als Weesp weer samen trots op kunnen zijn!"
Jan: Ik ga erachteraan, heb dit nog nooit gedaan, dus denk dat ik het wel kan (vrij naar Pippi Langkous)."
Stefan: "Bel jij burgemeester Bas Jan van Bochove en wie weet is Weesp de eerste stad die een manier heeft gevonden om haar theater af en toe te unlocken."
Jan: "Ik bel hem meteen! Hou vol."
Stefan: "Hou vol."