Het Wispe-café blijft nog dicht, maar de winkel (uiterst links) gaat open.
Het Wispe-café blijft nog dicht, maar de winkel (uiterst links) gaat open.

Bierwinkel Wispe open, met brouwlab én jeneverketel

WEESP Het proeflokaal blijft vanwege de coronamaatregelen nog dicht, maar WIspe opent donderdag wel de nieuwe bierwinkel aan de Herengracht.

Deze bierwinkel is gevestigd in de kapel van de voormalige Laurentiuskerk, de laatste jaren in gebruik als stilteruimte. Het heeft een eigen entree, links van het kerkplein. Deze bierwinkel is van donderdag tot en met zaterdag open, van 11.00 tot 17.00 uur. "Een ambachtelijke winkel met ambachtelijke dranken", meldt Wispe. Niet alleen Wispe-bieren staan hier in de koeling en op het schap, maar ook andere bieren van kleinere brouwerijen in Nederland. Verder zijn er onder meer bierglazen en T-shirts te koop. Vanwege de coronamaatregelen kan slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijk naar binnen.
In de winkelruimte is een kleine brouwinstallatie ingericht waarmee nieuwe bieren worden ontwikkeld. Wispe noemt dat het brouwlab. Als die nieuwe brouwsels lekker smaken, worden ze op grote schaal geproduceerd in de brouwerij in de kerk.
Last but not least staat in de bierwinkel de nieuwe distilleerketel van Anker Weesp. Het kleinschalige Weesper jenevermerk van Christian en Silvia Pfeiffer gaat voortaan hier de jenever stoken volgens een 130 jaar oud Weesper recept. Daarvoor wordt het stookbier van het Wispe brouwlab gebruikt. De verkoop van Anker kan op dit moment nog niet, het wachten is op de slijterijvergunning.

Meer op WeesperNieuws Extra