Sommige jongeren willen het maar niet snappen

WEESP Het is redelijk goed gegaan in Weesp afgelopen weekeinde, meldt burgemeester Bas Jan van Bochove. Het was dan ook niet nodig om extra locaties te sluiten, boven op plekken als De Groene Punt.

Wel hebben politie en boa's weer groepen jongeren aan moeten spreken. "Dat blijft een hardnekkig probleem", aldus de burgemeester. Op het moment van het interview wist Van Bochove nog niet precies of en hoeveel boetes er uitgeschreven zijn. "Voor het overige zijn de signalen redelijk positief."

Voor aanvullende maatregelen zoals het sluiten van meer locaties was geen aanleiding. "Er zijn altijd wel mensen die ons melden dat het bij hen in de buurt toch wel druk is en of het daar niet afgesloten kan worden. Dat bekijken we iedere keer zorgvuldig." Overigens is dat niet iets waarover de burgemeester van Weesp zelf besluiten neemt, dat is aan de voorzitter van de veiligheidsregio, burgemeester Broertjes van Hilversum.

Parkeerkaartje kopen

Handhavers hebben het weliswaar druk met de controle op de coronamaatregelen, maar letten ook nog steeds op zaken als betaald parkeren. "Hun belangrijkste taak is op dit ogenblik alle aspecten rondom de coronabestrijding en hun tweede taak is hun gewone werk. Dus je moet gewoon een parkeerkaartje kopen, want het is nu eenmaal betaald parkeren in Weesp", raadt Van Bochove aan. Net als alle andere gemeenten in Nederland merkt ook Weesp de financiƫle gevolgen van de coronacrisis. "Er zijn extra kosten. Heel veel mensen die een beroep doen op de bijstand. De voedselbank die om een bijdrage vraagt. Verenigingen die moeite hebben de huur te betalen. Bedrijven hebben vooralsnog de aanslag voor de ozb nog niet ontvangen. Zo proberen we op allerlei manieren te helpen. De gemeente geeft extra geld uit en via de Vereniging Nederlandse Gemeenten praten we met de regering hoe we daarin kunnen worden geholpen."