In de Weesper Box zitten veel producten die dicht bij huis zijn gemaakt.
In de Weesper Box zitten veel producten die dicht bij huis zijn gemaakt.

Veel belangstelling voor Weesper Box

WEESP Acht vrijwilligers, onder wie twee meiden van 8 jaar, zijn vrijdag in het (gesloten) proeflokaal van Wispe Brouwerij begonnen met het inpakken van de Weesper Box. Nog diezelfde middag werden de 160 boxen uitgeleverd.

De Weesper Box, bedacht door Didi Feuth die sinds kort in Weespersluis woont, bevat acht producten van zeven lokale ondernemingen. Mensen kunnen een strippenkaart kopen voor de afname van vier, zes of acht boxen. Er werd gemikt op vijftig deelnemers, maar het zijn er bijna tweehonderd geworden: de Weesper Box is nu al een succes. Bovendien heeft dit de potentie om uit te groeien tot een nieuw verkoopplatform. De deelnemende bedrijven in elke box zijn Zorgboerderij Hoogerlust (groente en eieren), Ons Backhuys (brood), BOZ Versmarkt (fruit), Moma (zuivel), De Groene Griffioen (zuivel), slagerij Van Donk (vlees) en Wispe Brouwerij (speciaalbier). Daarnaast is er elke editie een extra product. Dat is de eerste keer een fles Coroa de Esperto Santo van WorldWideWine. Deze rode wijn is de huiswijn van het Het Concertgebouw en de Nationale Opera. Wie alsnog de Weesper Box wil bestellen (de minimale afname is 4 boxen) kan mailen naar deweesperbox@gmail.com en ontvangt dan een betaallink.
De deelnemers hebben dankzij de Weesper Box een (extra) mogelijkheid om omzet te draaien. Dat is voor veel van hen in deze tijd zeer welkom. Er zijn ook diverse andere initiatieven in Weesp. Zo doet het Weesper Topwebshop.nl van Jeroen Pover (interieur, tuin, ramen) een Weesper horecabon cadeau bij aankopen boven de 250 euro.

Koop (en haal) lokaal

En dan is er het al eerdergenoemde platform van Enter waarop alle winkels en horecazaken van Weesp staan verzameld, inclusief hun eventuele bestel- en afhaalmogelijkheden. Dit overzicht staat op koopinweesp.nl en welkominweesp.nl.