Uniek thuisprogramma Koningsdag

WEESP Het welverdiende lintje krijg je later opgespeld, Koningsdag vieren we thuis en voor 4 en 5 mei ligt een alternatief programma klaar. De tradities rond deze tijd van het jaar worden aangepast, maar het coronavirus krijgt ze er niet onder.

De Oranjevereniging van Weesp heeft de alternatieve Koningsdag in de steigers staan. In een grote advertentie in het midden van deze krant wordt het uit de doeken gedaan. Centraal staat het YouTube-kanaal waarop filmpjes en bijdragen van bekende en minder bekende Weespers komen. De toespraak van de burgemeester en het Wilhelmus bijvoorbeeld. De oproep via het WeesperNieuws leverde leuke reacties op. Gerda de Weerdt van de Oranjevereniging: "We hebben al aardig wat leuke filmpjes binnen, maar het mogen er nog veel meer worden, want Koningsdag duurt lang. De aubade is om 10.00 uur, de pubquiz om 16.30 uur en tussendoor loopt een lus met die filmpjes. Het is leuk als een filmpje vaker voorbijkomt, maar dat moet ook weer niet te vaak zijn."

Liedje voor Weesp

De voorzitter is druk bezig met het strikken van bekende Weespers: "Ik heb al hele mooie toezeggingen. Denk hierbij aan Sophia Kruithof, de winnares van The Voice of Holland, en cabaretière Sara Kroos."

7