Vrolijkere tijden die hopelijk volgend jaar weer terugkeren.
Vrolijkere tijden die hopelijk volgend jaar weer terugkeren. Foto: Ingrid Voet

YouTube-kijken en ook een beetje thuisactie

vervolg van pagina 1

Ook Janneke de Groot heeft haar medewerking beloofd aan 'het lied van Weesp'. De zangeres zong vorig jaar nog voor een vol plein het Wilhelmus. Sinds half maart maakt ze elke dag een vlog met daarin steeds een ander 'Liedje voor Nederland'. Ze zong op deze plek al de zorgmedewerkers en de ouderen toe en gaat ook weleens in op een verzoekje. En maandag zingt ze dus een liedje speciaal voor Weesp. Ook burgemeester Bas Jan van Bochove werkt mee. Normaal spreekt hij op Koningsdag vanaf het balkon van het stadhuis de bevolking van Weesp toe, dit jaar doet hij dat via een livestream.
Het wordt dit jaar dus vooral YouTube-kijken met Koningsdag, maar tussendoor zorgt de Oranjevereniging ook voor actie. Zo kunnen kinderen bij de Weesper bakkers een doosje stoepkrijt afhalen waarmee ze op Koningsdag de stoep voor hun huis kunnen opfleuren. Ook is er een stempelkaart gemaakt met spelletjes die ouders in hun eigen huis of tuin met de kinderen kunnen spelen. De stempelkaart staat in het midden van deze krant.

Filmpjes insturen

De Oranjevereniging hoopt dat er deze week nog veel filmpjes ingestuurd worden. Iedereen mag meedoen en hoe meer filmpjes hoe leuker en gevarieerder het wordt. Enige voorwaarde is dat het iets met Koningsdag te maken heeft en iets persoonlijks vertelt over jou of jouw gezin als Weespers in tijden van corona. Vertel wat Oranje voor jou betekent, op welke Weesper je juist nu trots bent. Deel mooie herinnering aan eerdere Koningsdagen/Koninginnedagen. Laat weten hoe het met je gaat nu tijdens de crisis. En omdat er bij feest muziek hoort: van welk liedje word je blij? De leukste inzendingen worden beloond met een prijs. Maak een filmpje met je smartphone en stuur het resultaat zo snel mogelijk naar 2020@oranjeverenigingweesp.nl. Vermeld daarbij naam en leeftijd.