Een verzameling van streambeelden en foto's die lezers ons toezonden.
Een verzameling van streambeelden en foto's die lezers ons toezonden.

Zo werd Koningsdag toch heel leuk

WEESP Wat de koning betreft was het voor het laatst dat we zo Koningsdag moesten vieren. Toch maakten de Weespers er een feestelijke dag van, zowel online als (meestal) op gepaste afstand in de eigen wijk.

Dankzij de oproep van de Oranjevereniging ontstond er online een bont Koningsdagprogramma, met filmpjes en livestreams. Onder anderen Dominic Seldis en Voice-winnares Sophia deden mee. Aan de oproep om thuis te blijven is massaal gehoor gegeven. Dit keer geen volle treinen naar Amsterdam, maar gezellig in en rond het eigen huis. In veel straten ontstonden spontane buurtborrels. Ook heel waardevol. Waarom zouden die niet een onderdeel van Koningsdag kunnen blijven? Wat betreft de 'Alexanderhalvemeter' (een vondst van het Mokumse café De Blaffende Vis): niemand hoefde op de bon. Hier en daar viel hooguit een vermanend woord, maar daar bleef het bij.
Burgemeester Van Bochove blikt tevreden terug in onze wekelijkse podcast: "Complimenten voor de Weespers! Ik heb genoten van de opening in de Middenstraat. Dat ging op een heel goede manier met de bewoners, die rekening hielden met de afstand. Ik heb ook genoten van de livestream waar heel veel mooie en boeiende dingen in stonden. En toen ik de stad binnenreed, zag ik een lange rij mensen voor Wesselman staan waar op een heel goede manier afstand tot elkaar werd bewaard. De Weespers hebben zich voorbeeldig gedragen."