Afbeelding
Foto: Brian Elings

Titia Rieter

Scenarist en kinderboekenschrijfster. Schrijft aan kinderboek dat zich in Weesp afspeelt.

Je schrijft nu een kinderboek dat zich in Weesp afspeelt? Kun je iets vertellen over de inhoud?
“Het is een spannend boek dat gaat over drie kinderen die een detectiveclubje hebben, maar dat staat onder spanning omdat twee kinderen na de zomervakantie naar de middelbare school gaan en één moet nog een jaar naar de basisschool."

Het verhaal speelt zich af in de zomer van 2020. Dat is aankomende zomer, hopelijk na de coronacrisis. Hoe verwerk je die in het boek?
"De kinderen gebruiken bijvoorbeeld altijd het tuinhuisje van een van de ouders voor hun bijeenkomsten, maar omdat de moeder van hen als gevolg van corona een belangrijk deel aan inkomsten mist, wordt het tuinhuisje verhuurd aan een geheimzinnige man."

Wordt Weesp herkenbaar?
"Ja, zodat Weesp voor kinderen uit Weesp herkenbaar is. Als ze lezen over de natuur op de schansen, dan denken kinderen uit Weesp: o ja, daar speel ik ook altijd zo fijn.

Wat vind je het mooiste plekje van Weesp?
"Als ik 's avonds vanaf het station naar huis rij en ik zie bijvoorbeeld de Kom van Weesp dan denk ik: wauw, ik ben thuis. Maar eigenlijk kan ik geen keus maken. Het is het totaalplaatje."

Welk lokaal nieuws houdt je bezig?
"De fusie met Amsterdam. En nu hoe moeilijk alle detaillisten het hebben."

Eén dag burgemeester van Weesp, dan...
"Zou ik een gesprek arrangeren met Zone1380 en de City of Wesopa om te kijken of er kan worden samengewerkt. Die wil is er volgens mij van beide kanten.

Een uitgebreid portret van Titia Rieter staat sinds zaterdag op WeesperNieuws Extra.