Frida Bodisco Massink tijdens de Indiƫ-herdenking.
Frida Bodisco Massink tijdens de Indiƫ-herdenking. Foto: Eric Hage

Koninklijke onderscheiding voor Frida Bodisco Massink

WEESP Frida Bodisco Massink is tijdens de lintjesregen van dit jaar benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De Weespse is al vele jaren actief bij de Vrienden van de Weesper Synagoge.

Bodisco Massink was vele jaren het boegbeeld van D66 in Weesp. Ze was lijsttrekker en fractievoorzitter toen de partij bij de verkiezingen in 1994 met vijf zetels de grootste partij van Weesp werd. De andere partijen sloten D66 toen echter buiten, zodat Bodisco Massink die winst niet kon verzilveren. Als raadslid was ze betrokken bij de discussie over de verkoop van de Weesper synagoge aan de Nieuwstraat. Dankzij aansporing van de onlangs overleden professor Arnold Heertje werd dit gebouw in 1996 verworven voor culturele en maatschappelijke doeleinden. Daarvoor werd de Stichting Vrienden van de Weesper Synagoge opgericht, waarvan Bodisco Massink inmiddels al vele jaren voorzitter is. Naast deze bestuursfunctie is ze ook nauw betrokken bij de uitvoering van het culturele aanbod van de synagoge, zoals de Bouhuijslezing, concerten, herdenkingen en exposities.

Telefoontje

Burgemeester Van Bochove belde Bodisco Massink vrijdag op om het heugelijke nieuws te vertellen. Het lintje kon hij niet persoonlijk overhandigen. Dit uiteraard in verband met de coronamaatregelen. De gemeente meldt dat er later alsnog op het stadhuis van Weesp een feestelijke bijeenkomst zal plaatsvinden.