Felicitaties vanuit de hoogwerker. Dichtbij en tegelijk zo ver weg.
Felicitaties vanuit de hoogwerker. Dichtbij en tegelijk zo ver weg. Foto: Hans Peijs

Dankzij hoogwerker eindelijk weer een beetje bij elkaar

In Oversingel, de Hogeweijk en de Wintertuin krijg je nu even niemand over de vloer. Maar soms wel voor het raam. Wordt het toch nog gezellig.

WEESP Liesbeth Bakker uit Weesp heeft haar moeder al bijna twee maanden niet kunnen bezoeken. Haar moeder woont in verpleeghuis De Hogeweyk en daar geldt vanwege de coronacrisis een bezoekverbod. Vorige week konden de twee elkaar dankzij een hoogwerker toch even zien.

De 88-jarige moeder van Liesbeth is ziek geweest: "Gezien de symptomen lijkt het erop dat ze het coronavirus te pakken had. Wonder boven wonder is ze weer opgeknapt", meldt Liesbeth. Juist daarom voelde de Weespse nog sterker de behoefte om haar moeder te zien. Ze trok de stoute schoenen aan en benaderde Wim Bos Transport: "Die had zelf geen hoogwerker, maar hij heeft er toch een voor me geregeld bij Cito uit Nederhorst den Berg. Echt fantastisch." Hoewel zowel Liesbeth als haar moeder (ze herkent haar dierbaren nog) genoot van het moment, stemt het ook tot verdriet: "Het is mooi dat dit kon, maar de huidige situatie blijft schrijnend. Ik hoop dat ik over niet al te lange tijd weer echt naar haar toe mag." Ook andere Weespers kregen de mogelijkheid om via 'het bakkie' even naar hun ouders te zwaaien.

Wintertuin

In de Wintertuin werd mevrouw Van Spengen 92 jaar. Ze had dat maandag graag met veel bezoek gevierd, maar dat zat er dit jaar vanwege u weet wel helaas even niet in. Om er iets speciaals van te maken, hebben dochters Jonna en Maud gezorgd voor een lekker feestontbijtje, chipolatataart bij de koffie en een groot spandoek boven haar balkon, zodat niemand eromheen kan dat ze jarig is. En dus zwaaiden voorbijgangers, kwamen buren en kleinkinderen naar het balkon om de jarige te feliciteren en werden er cadeautjes op de balustrade achtergelaten. Een dag vol balkonscènes dus.

Balkonscènes voor de jarige mevrouw Van Spengen.